SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnce Hesaplar!
28.10.2022

Trabzonspor, Avrupa Ligi’nde yola devam etmek için mutlak kazanması gereken zorlu maçta Kızılyıldız’a karşı mücadele etti. Kırmızı kart cezalısı Gomes dışında eksiği bulunmayan Bordo mavililer özellikle ilk yarıda deplasmanda oynayan taraf olmalarına karşın rakibe kendi oyununu kabul ettiren, topa daha çok sahip olan ve pozisyon bulan taraf oldu. Ancak karşılaşmada ilk gol rakipten geldi. Hücuma çıkarken yapılan hataların telafisi, kaptırılan topların geri kazanımı zordur. Nitekim Bardhi’nin direkten dönen vuruşunun hemen ardından yeni bir atak girişiminde Umut Bozok’un kaptırdığı top, Katai’nin şık vuruşuyla filelerle kucaklaştı. Kısa süre sonra da Bakasetas, buna frikik golüyle karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor ikinci yarıya da etkili başladı. Oyunu daha baştan rakip yarı alana  yıktı. Kızılyıldız takımı dikkatli savunma yapıp, ilk yarıdaki gibi bordo mavililerin hata yapmasını bekledi. Buna karşın kritik pozisyonlar verdiler. Hamşik’in direkten dönem vuruşu adeta maçın kırılma noktası oldu. Ev sahibi takımın iyi kullandığı sağ kulvarında Eren Elmalı pozisyon hatası yapıp Bukarı’ye kolay geçit verince bu oyuncunun ortasına Pesiç iki stoperin arasından vurdu. İki büyük hata rakibin yeniden öne geçmesini sağladı.Önce Abdülkadir Ömür ve Djaniny, sonrasında da Lahtimi ve Yusuf takviyeleriyle oyun son düdüğe kadar rakip ceza  alanına yakın bölümde oynandı. Yine de en azından eşitlik sayısına dahi ulaşılamadı ve Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 kaybetti.

Frencvaroş-Monaco beraberliği sonrası Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ne devam şansı iyice zorlaştı. Son hafta bordo mavililerin Frencvaros takımını mutlaka yenmesi, Monaco’nun kendi sahasında Kızılyıldız’a mutlaka takılması gerekiyor. Bu ince hesaplar tutmazsa Trabzonspor’a Konferans Ligi yolu gözükecek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap