SON DAKİKA
SON DAKİKA


Her Hafta Üstüne Koyuyor
7.01.2021

Son 15 dakikayı ayıralım, Trabzonspor’un, bu sezonun en iyi futbolunu oynadığını söylesek hiç de abartmamış oluruz.

Aslında Abdullah Avcı’lı bordo mavililerin tek farklı skorlarla maç kazanmasını artık kanıksamaya başladık. Ama bu maçı öncekilerden ayırmamız gerekiyor. Çünkü o son 15 dakika hariç Trabzonspor sahanın her yerinde baskı yaparak rakibine adeta nefes aldırmadı. Oyunun bu bölümüne daha fazla gol sığdırabilirdi ama son vuruş beceriksizliği, biraz da şanssızlık buna engel oldu. Tek farkla son bölüme girilince doğal olarak panik benzeri hava yaşandı. Bunda oyuncu değişikliklerindeki tercihlerin de rolü oldu. İki Abdülkadir’i birlikte çıkarmak hataydı. Topu en iyi tutan oyuncular olarak sahada yer almamaları, rakibin daha çok top yapmasını sağladı. Bu yüzden takım çok baskı yedi. Bu durum puan kaybına neden de olabilirdi. Nitekim Uğurcan’ın iki kritik müdahalesi buna engel oldu. 

Bu maçla ilgili bir parantez açılması gereken futbolcu Ekuban’dı. Sahada kaldığı süre içinde topu rakip kaleye taşıma, pozisyon üretme, pozisyona girme, gelip savunmadan top çıkarma gibi futbolu keyifli kılan her şeyi yaptı. Bu güzellikleri de 3 puanı getiren golle taçlandırdı.

Bu karşılaşmanın skoru artık Trabzonspor’u üst grup takımlar arasına net biçimde soktu. Birkaç takviyeyle bu takım, zirve yarışını, en kötü ihtimalle Avrupa’da temsil mücadelesini sonuna kadar sürdürebilecek potansiyele sahip olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap