SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hakem ve diğer faktörler!
26.10.2020

İlk beş haftayı başarılı şekilde geçen ve lideri kovalayan Fenerbahçe ile Süper Lig’e kötü bir giriş yapan Trabzonspor, İstanbul’da karşı karşıya geldiler. 

Deplasmanda oynayan Trabzonspor, sıkıntılı geçirdiği ilk 10 dakikalık bölümden sonra maça ağırlığını koydu. Fenerbahçe ceza sahasına çok sık ve kolay gitti. Özellikle Abdulkadir Ömür aldığı her topla hiç bir direnç görmeden Fenerbahçe orta sahasını geçip sarı lacivertli oyuncuları peşine takarak arkadaşlarına pozisyon hazırladı. Afobe’nin golünden sonra bu durumu engellemek için hakem Cüneyt Çakır devreye girdi ve Trabzonspor’un, Abdulkadir Ömür’ün hızını kesmeye çalıştı. Bir net penaltıyı ve Custavo’nun kırmızı kartını, serbest vuruş icat ederek geçiştirdi. Cüneyt Çakır’a rağmen ilk yarı bordo mavililerin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarının ilk dakikalarında başlangıcı faul olan pozisyonu hakem devam ettirince oluşan karambolde Fenerbahçe’nin eşitlik golü geldi. Bu gol bordo mavililerin bocalamasana neden oldu, çok geçmeden de Valencia Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi.

Trabzonspor cılız ataklarla eşitliği kovalamaya çalıştı. Ancak yenik durumdan öne geçmenin moraliyle özgüveni artan Fenerbahçe daha etkili pozisyonlar, ardından da üçüncü golü buldu. Trabzonspor’un direnci tümüyle kırıldı ve yenilgi kaçınılmaz oldu.

Trabzonspor başarılı geçirilen,  hakem hataları ve şanssız puan kayıplarıyla kaybedilen şampiyonluğun ardından Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun söz verdiği şekliyle kadroyu koruyamadı. Geçen sezonu taşıyan oyuncularını tutamadı. Yaptığı transferler onların boşluğunu dolduramadı ve bu noktaya gelindi. Teknik direktör tercihi de bir başka yanlış. Erol Bulut Cisse’yi ikinci yarıda sahaya sürdü, bir gol bir asistle maçın gidişatını değiştirdi. Ya Newton? Gerçi elinde bunca transfere karşın hamle oyuncusu yoktu. Her şeye rağmen, geçen sezonki gücünden çok uzakta olsa da özellikle ilk yarıdaki oyun, hakem faktörüyle engellenmese yine de farklı sonuç ortaya çıkabilirdi.

Sonuç olarak: Bu maçta Trabzonspor açısından tek olumsuz faktör hakem değildi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap