SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gençleri Gördük
8.11.2019

Trabzonspor, Krasnodar’a Trabzon’dan 7 sakat ve dinlendirilen Pereira ile birlikte toplam 8 eksikle gitti. Ünal Karaman, as takımda sürekli forma giyen 6 oyuncusunu da kulübeye çekti.

Bu maç yaş  ortalaması 23 olan ve genelde kadroda yer bulamayan oyuncular için kendilerini gösterme açısından büyük bir fırsat oldu. Ama Krasnodar sınavı, aynı zamanda Trabzonspor için adeta “Ben artık Avrupa’da yokum” itirafı oldu. Buna rağmen Ünal Karaman’ın gençlere şans vermesini, sık sık sakat veren kadroda alternatif oyuncular yetiştirmek adına doğru bulduğumuzu belirtmek isteriz. Çünkü Türkiye Kupası da başlayacağına göre 3 kulvarda bu kadar sakatla devam etmek imkan dahilinde gözükmüyordu.

Trabzonspor’un genç ekibi ilk 25 dakka iyi performans gösterdi. Krasnodar takımına top yaptırmadı. Trabzon taraftarına umut veren bir oyun sergiledi . Talihsiz gole kadar her şey iyi gitti.

Rakipten daha üstün bir oyun sergilendi. Ama Krasnodar öne geçtikten sonra her şey değişti. Rusya ekibi topa ve oyuna daha çok hakim oldu. İkinci golü bulduktan sonra da tümüyle kontrolü ele aldı. İlk yarı böyle tamamlandı.

İkinci yarıya kontrollü başlayan taraf ev sahibi takımdı. Skor avantajına koruyup maçı rolantiye alarak maçı bitirme görüntüsü verdi. İlerleyen dakikalarda Fernandes ve Ari’yi oyundan alarak hücumdaki etkisini azalttı. Bunun karşılığında Trabzonspor’da Nwakame ve Sörloth sahaya sürüldü. Ama bordo mavililer rakibe karşı ilk 25 dakikadaki temposunu yine yakalayamadı.

Son dakikalardaki karşılıklı gollerden sonra Trabzonspor maçı kaybetti ve Avrupa Ligi’nde kalan iki maçına formalite için çıkmak zorunda kaldı. Ama olayın olumlu yönü gençleri görme fırsatını elde ettik. İçlerinden gelecekte Trabzonspor’a değer katacak, isimler çıkacaktır. Bu futbolcuların maç eksikleri çok. Fırsat buldukça kendilerini göstereceklerdir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap