SON DAKİKA
SON DAKİKA


Futbolun adaleti
17.01.2021
Galatasaray yenilgisinden sonra Karagümrük ve Göztepe galibiyetleriyle büyük moral bulan Trabzonspor, Antalya karşısına seriyi üç maça yükseltmek için kadroyu bozmadan çıktı. Maça iyi başlayan, sahanın her yerinde topa basan, rakibe alan bırakmayan bir Trabzonspor izledik. Bu baskılı oyun Bordo-Mavililere öne geçme şansını erken verdi. Ancak son iki maçta gol atıp “üç maçta gol”  serisini  yakalamak isteyen Ekuban, penaltı vuruşunda topu kaleciye teslim etti. Kaçan bu büyük fırsattan sonra da etkili oyununu sürdüren Trabzonspor, Antalyaspor’un ilk atağında Serkan ve Uğurcan’ın hatalarıyla kalesinde golü gördü. 

Ersan Gülüm’ün kırmızı kart görmesiyle eksik kalan ev sahibi ekip, tümüyle savunmaya çekildi. Gerek kanatlardan gelen, gerekse Ekuban ve Abdulkadir Ömür’ün dikine gidip göbekten rakip kale sahasına gönderdiği toplarda son vuruş beceriksizliği yaşandı. 

Abdullah Avcı’nın ikinci yarıya aynı kadroyla çıkması, yadırganacak bir durumdu. Rakip 10 kişiyle ve yorgun. Buna göre pozisyon almamak doğru bir tercih değildi. Antalyaspor kapanıp kontratak beklemeye başlamışken,  ilginçtir Avcı savunmada Serkan-Pereira değişikliği yaptı.  Hücum aksiyonları için de tam 70. dakikaya kadar bekledi. Yusuf Sarı ve Afobe takviyeleri geç kalınsa da doğru karardı. Zira Baker ve Abdulkadir Parmak sahada kaldıkları sürece oyunda hiç görünmemişti. 

Baskı aralıksız sürdü, Antalyaspor direndi. Ama son sözü uzatmaların son dakikasında Afobe söyledi ve Bordo-Mavililer beraberliği uzatmalarda kurtardı. Futbolum adaleti bir puan için de olsa gerçekleşti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap