SON DAKİKA
SON DAKİKA


Formalite maçı
29.11.2019

Trabzonspor yönetim ve teknik kadrosunun ortak düşünce olduğunu öğrendiğiniz “Gruptan çıkma şansı olduğu halde Avrupa Ligi’ne Krasnodar’da havlu atma!” kararının ardından ikinci formalite maçına Trabzon’da tanıklık ettik. Uzun süre sonra Avrupa Ligi’ne katılmayı “büyük başarı” olarak niteleyen camiada böyle bir kararı, ligdeki hedef nedeniyle doğru kabuletmek bu nedenle mümkün değil. Zira bu kararla camianın beklentisini Şampiyonlar Ligi ile sınırladılar. Sıralamadaki diğer her derece başarısızlık olarak değerlendirilecektir. Bu da kadro üzerine büyük baskı oluşturacaktır. Böyle bir ortamda Ünal Karaman Getafe karşısında da genç ağırlıklı bir kadro tercih etti.

 

Erce’nin önünde iki genç bek Serkan ve Abdürrahim,orta alanda Abdülkadir, Kerem ve Fıratcan ve üçüncü bölgede Muhammet şans buldu. Formalite maçı da olsa sonuçta Avrupa Ligi arenasında gençlerin kendilerini gösterme fırsatı yakalamaları olumsuz kararın tek teselli kaynağı oldu. Gençler Krasnodar’dan sonraki bu şansı daha iyi kullandılar. İlk yarıda Getafe’ye zor anlar yaşattılar. Özellikle Serkan ve Advijaj’ın sağ kulvardan taşıdıkları toparla fırsatlar buldular. En kritik pozisyonda Muhammet’in çok uygun durumda topu filelere gönderememesini, 17 yaş tecrübesizliğine bağladık.

 

Son bölümlerinde üstünlüğü İspanyol temsilciye kaptırsalar da ciddi pozisyon vermeden ilk yarıyı tamamladılar. İkinci yarının hemen başında savunmadaki yerleşme hatasıyla penaltı noktasında Mata’ya bomboş durumda gol vuruşu yapma imkanı verildi. Getafe istediğini aldıktan sonra tempoyu düşürdü. Ünal Karaman da en etkili oyuncusu Advijaj’ı oyundan aldı. Böylece izleyene sıkıntı verecek durum alan maçın son yarım saatini, iki takım da adeta razı oldukları skoru koruyarak tamamladılar!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap