SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Akdeniz’de kayıp!
23.06.2020

 
Caulker o büyük hatayı hem de maçın başında, üstelik Süper Lig’in en etkili oyuncusu Sörloth ile mücadelesinde yaptı. Sörloth böyle hataları affetmezdi, nitekim affetmedi, faturayı Abdulkadir Ömür’e kestirdi.

Zorluk derecesi hayli yüksek böyle bir maça deneyimsiz bir hakemin verilmesinden duyulan kaygının yanı sıra Trabzonspor cephesinde, Başakşehir’’in 2 gün önce oynayıp kazanmasından ötürü de biraz stres vardı. Bordo mavililerde bu olumsuzluğu giderecek, oyunda rahatlığı sağlayıp, kontrolü eline geçirebileceği en önemli unsur erken gole kavuşmaktı. Caulker buna yol verdi.

Öne geçtikten sonra her şey Trabzonspor’un istediği gibi gelişti. Rakip kupa finalini oynayacağı Alanyaspor’du ve gücü ortadaydı. Bunu bilerek, hücum aksiyonlarını savunma güvenliğinden ödün vermeden geliştirmeyi tercih etti.  Yine de kalesinde zaman zaman tehlike yaşadı ana Uğurcan iki pozisyona kritik müdahaleler yaparak klasını konuşturdu.Ama ilk yarının uzatma dakikalarında savunmanın yerleşim hatasıyla bomboş bıraktığı  Cisse’nin şık vuruşuna bir şey yapamadı.

Uğurcan’ın sakatlığı nedeniyle ikinci yarıya başladığı Erce’nin, çok önemli bir kurtarışla özgüven kazanmasının ardından rahatlayan Trabzonspor bir kaç dakika sonra Abdulkadir Ömür - Novak işbirliğiyle futbol okullarında konu edilebilecek müthiş bir golle yeniden öne geçti. Böylece maç ilk yarıdaki görüntüsüne büründü. Trabzonspor’un oyunu kontrol etmesi, tempoyu istediği gibi ayarlaması üzerine Erol Bulut bu durumu değiştirme amaçlı 10 dakik içine oyuna 3 kritik müdahale yaptı. Campos, Juanfran ve Onur Bulut takviyeleri gidişata pek etki etmedi. Mustafa Pektemet ile son kozunu oynayan Erol Bulut’a karşı Hüseyin Çimşir Costa ve Hüseyin Türkmen ile savunma güvenliğini artırmayı tercih etti.

Hosseini’nin acemice kırmızı kart görmesiyle Trabzonspor’un yaşadığı sayısal eksiklik tedirginliğini N’Sakala, kısa süre içinde ikinci sarı kartla giderdi. Kalan dakikalar Alanyaspor’un risk alarak eşitliği kovalaması, Trabzonspor’un da dönen toplarla  çabuk çıkarak kendisini rahatlatacak bir gol daha bulma çabalarıyla geçti. Çimşir’in tartışılır Abdulkadir Ömür - Serkan değişikliğinin ardından her şey istediği gibi giderken tıpkı ilk yarıda olduğu gibi yine uzatma dakikalarında bordo mavililer kabus yaşadı. İlk golün asisti dışında etkili bir oyun ortaya koyamayan Sörloth’un top kaybıyla başlayan Alanyaspor atağı Baleseyas’on sert vuruşu sonrası eşitlik golüyle sonuçlandı. Trabzonspor bu golle liderliği Başakşehir’e kaptırdı.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap