SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fabrika ayarlarına döndü
15.03.2021

Trabzonspor için zirve yarışından kopmamak, en azından Alanyaspor’un iyice yaklaşmasıyla dördüncülük şansını zora sokmamak adına büyük önem taşıyan bir maçtı.

Erzurumspor için de durum farklı değil. Kümede kalma yolunda kendi sahasında galibiyet dışındaki skor, yarışın kalan bölümünde büyük yara açabilirdi.

Gel gör ki karşılaşma iki tarafın da çok işine yaramayan bir skorla, beraberlikle sonuçlandı.


Bu skora hak ediş açısından üzülmesi gereken taraf kuşkusuz Erzurumspor oldu. Galibiyeti hak edecek işler yapsalar da son vuruş beceriksizlikleri buna engel oldu. Bir puana sevinmesi gereken, aklı evindeki Alanyaspor yenilgisinde kalan Trabzonspor, çok kötü bir futbol sergiledi. Ne savunmada güven verdi ne de hücumda etkili oldu. Düşünün rakip kaleyi bulan ilk şutu, 72. dakikada atıldı. Ama Abdullah Avcı bu durumu, bizler gibi sadece izledi. Oyuna müdahaleleri özgüven ve moral motivasyonun dip yaptığı anlarda, yani düşme hattındaki rakibin neredeyse topu kendi sahasına sokmadığı bölümde geldi. Doğal olarak bu değişiklikler olumlu katkı vermedi.


Takımın savunması kötü. Sol kanatta sıkıntı var, Marlon yetersiz. Yunus daha hazır değil. İleride Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny etkisiz. Ekuban yerden kalkmadı, Nwakaeme bütün topları ezdi, isabetli tek şutu yok. Abdulkadir Parmak takımın en iyisiydi. Her zaman ilk 11’de oynayabilecek fomda. Özetle Avcı öncesi “fabrika ayarlarına” dönen Trabzonspor hak etmediği bir puan aldı. Ama ilk 4 için çok önemli olan iki puanı kaybetti. 

Trabzonspor’un matematiksel olarak şampiyonluğu söz konusu olsa da hem bu futbolla hem de ilk 3 sıradaki rakiplerinin performansıyla bu büyük hedef artık hayal gibi! Abdullah Avcı yarışı çok riske etmeden artık gençlere daha çok şans verip gelecek sezonun planlarını da yapmalı. Ancak bu yolla yerini garanti gören oyuncularına ders verip onları da kazanır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap