SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dostça Bitti!
20.12.2020

Karadeniz derbisinde iki komşu kentin takımları dostça geçen bir puan mücadelesi yaptılar ve sonuçta gülen Trabzonspor oldu.

Oyunun genelinde iki takımın da zaman zaman karşılıklı forse ettiği maçta bu durum kritik pozisyonlar üretilmesini sağladı. Böylece keyifle ve heyecanla izlenilir bir karşılaşma ortaya çıktı.

Trabzonspor’da kaybedilen kupa da dahil 6. karşılaşmayı yöneten Avcı’nın takımının bunların içindeki en iyi maçı olduğunu söyleyebiliriz.  Ama bordo mavililer hala daha geçen yılki performansından çok uzak. Abdullah Avcı diğer yönettiği karşılaşmalara göre, oyuna müdahalelerini bu maçta daha doğru tercihler ve zamanlamalarla yaptı. Kupa maçında iyi oynayan genç Faruk Can’ın yerine Marlon’u tercih etmesi tartışılabilir belki o kadar.

Trabzonspor sakatlıkları nedeniyle kullanamadığı oyuncuların eksikliğini pek hissetmedi ama Çaykur Rizespor’daki eksikler yeşil mavililerin performansını çok düşürdü. Trabzonspor da bu durumdan yararlanmasını iyi bildi ve istediği sonucu aldı. Yine de orta alandaki zafiyetleri çok sırıttı. Son yıllardaki en kötü orta orta alana sahip olan bordo mavililer devre arasında bu bölgeyi mutlaka takviye etmeli. Yoksa çok bedel öder.

Maçın en kötüsü hakem Ali Şansalan’dı. Rizespor’un penaltısı öncesi Baker’e faul vardı, atladı. Penaltıda temas faulü gerektiren şiddette değildi. Trabzonspor penaltısı da öyle. Çok ucuz penaltılarla maçın kaderini belirledi. Bu kötü hakem kararları bile iki takımın dostça mücadele anlayışını engelleyemedi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap