SON DAKİKA
SON DAKİKA


Derbide sessizlik!
11.04.2021

Karadeniz Derbisi olarak adlandırılan Çaykur Rizespor Trabzonspor mücadelesi, yine ev sahibinin ligde tutunma, konuk ekibin de zirve mücadelesini sürdürdüğü döneme denk düştü. İki takımın da etkisiz futbolu nedeniyle skor üretilememesi, derbi maçı sessizliğe bürüdü.

Takımı gol yollarında taşıyan iki önemli isim Nwakame ve Ekuban, üstelik ikisi birden sakatlanınca Trabzonspor hücum etkinliğinde büyük zafiyet yaşadı. Djaniny’in tek başına rakibi zorlaması gol ya da goller için yeterli olmadı. Bir kafa vuruşunda kaleci Tarık’in müdahalesi tek önemli pozisyon olarak akıllarda kaldı. Biraz da Balasetas’ın çabası vardı, o kadar.

Çaykur Rizespor ise her bir puana şiddetle ihtiyacı olduğu için kontrollü başladığı oyun anlayışını Vitor Hugo atılıp rakibi 10 kişi kalana kadar sürdürdü. Hiç risk almadı. Ardından bir kaç dakikalığına da olsa yüklendi ama bu kez direğe takıldı.

Burada Vitor Hugo için bir parantez açmak gerekiyor. Takımda zaten ciddi bir kadro zaafı var. Bu kadar kolay sarı kartlar görülür mü? Hele ikincisi! Nasıl bir sorumsuzluktur bu? Haftaya dördüncülük mücadelesindeki rakiplerden Hatayspor ile zorlu mücadele var. Son üç maçta daha üst sıralar için şans giderek azalıyor. Bari dördüncülük riske edilmesin!

Ortaya çıkan skor Trabzonspor için zirve yarışında can sıkıcı olsa da Rizespor için farklı anlam taşıyor. Zira kümede kalma yarışında bu bir puan lig sonunda ilaç gibi gelebilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap