SON DAKİKA
SON DAKİKA


Daha hazır değil!
17.08.2021

Süper Lig’de yeni sezonun Malatya’daki Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşması, özellikle ilk yarıda seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne oldu.

Hücum hattında inanılmaz işler yapan bordo mavililer, yıllar sonra ilk kez bir maçın ilk yarısında 4 gol birden buldu. Bunda Bakasetas ve Germinho’nun üstün teknikleri, Nwakame’nin fizik gücü, Hamşik’in ise kurnazlığını son vuruş becerileriyle taçlandırmalarının rolü büyük oldu.

Hücumda bunca etkisine karşın, takım halinde zayıf görüntü veren,  yanı sıra kötü bir gününde olan Malatyaspor karşısında Trabzonspor savunması  zaaflarıyla dikkat çekti. Yediği gol ve rakibin değerlendiremediği pozisyonlarda savunma evlere şenlik bir görüntü verdi. İlk yarının özeti Trabzonspor girdiği pozisyonları gol yaptı, ev sahibi ekip kendi hücumlarında aynı beceriyi gösteremedi.

Bordo mavililer 4-1’lik farka ve Perşembe günü Roma ile oynayacağı önemli maça rağmen, ikinci yarıya tek oyuncu değişikliğiyle başladı. Oysa ki teknik adamlar bu tür durumlarda yorgunluk - sakatlık gibi risklere karşı önlem alarak yıldız oyuncularını skor rahatsa riske etmezler. Neyse; son 10 dakikaya kadar oyuncularını sahada tutan Abdullah Avcı’nın vardır bir bildiği diyelim!

İlk yarıdaki skorun ve kötü oyunun direncini kırdığı Malatyaspor karşısında ezici üstünlüğünü ikinci 45 dakikadada sürdüren Trabzonspor beşinci gole penaltıyla ulaştı. Sonrasında da oyun iyice koptu. Bu durumun rehavete soktuğu bordo mavililer savunmada yine gedikler verdi. İki gol yedi VAR’dan döndü.

Sonuçta Trabzonspor sezona deplasmanda farklı galibiyetle giriş yaparak hem taraftarının yüzünü güldürdü hem de Roma maçı öncesi büyük moral depoladı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap