SON DAKİKA
SON DAKİKA


Covid-19 da durduramadı!
20.02.2021
Süper Ligde son haftaların en başarılı takım olsa da yoğun bir Covid - 19 salgınını yaşayan Trabzonspor, Başakşehir karşısına Nwakame’nin kırmızı kartı da eklenince çok ciddi eksikliklerle çıkma dezavantajını yaşadı. Uğurcan ve Marlon’un yokluğunda Kağan ve Faruk Can gibi çok genç oyuncuları kullanmak zorunda kalan Abdullah Avcı, Nwakame’nin yerinde Yunus Mallı’yı tercih etti. Edin Visca dışında tam kadro olan Başakşehir’deyse kötü gidişatın izleri devam edince eksik kadrolu Trabzonspor bariz sıkıntı yaşamadan ilk yarıyı tamamladı. Böylece kötü Başakşehir ve eksik Trabzonspor mücadelesinden futbolu kötü, sıfır pozisyonlu bir 45 dakika çıktı. 
İkinci yarı benzer tempoda oynanırken Yusuf oyuna girdikten sonra yani son 20 dakikada çok farklı bir maç ortaya çıktı. Yusuf Sarı bir kontratakta Messi gibi topu taşıdı, bütün savunmayı peşine taktı. Mert orta yapmasını bekledi, o çok net bir vuruş yaptı. 

Sonra bir başka kahraman ortaya çıktı: Kağan! Süper Lig’in en genç oyuncusu, kalecisi. Çok kritik bir pozisyonda hem de maç biterken öyle bir kurtarış yaptı ki, bir anlamda Yusuf ile birlikte maçın kaderini çizen adam oldu.
Maçın skoru Fenerbahçe maçı öncesi çok anlamlı ve müthiş bir moral motivasyon kaynağı. Ama bu maçın verdiği en önemli mesaj dikkatlerden kaçmasın; altyapı gerçeği! 3 genç oyuncu Bordo-Mavililerin altyapısının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Covid 19’un büyük eksiklerine rağmen 3 puan... Az bir şey mi?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap