SON DAKİKA
SON DAKİKA


Buraya kadarmış!
9.07.2020
 
Pozisyon dahi olmayan ve tümüyle bireysel hatalara dayalı ikisi VAR kararıyla gelen 3 penaltı golündeki usta vuruşları koyun bir kenara, koca ilk yarıda futbol adına olumlu bir hareketten söz etmek mümkün değil.
Hadi Antalyaspor’u anladık ne Avrupa Kupalarına katılma şansı ne de düşme tehlikesi var. Ligin bitmesini bekliyor, birçok da eksiği var. Ama Trabzonspor’a ne demeli? Şampiyonluk yarışındaki rakibi Başakşehir kazanmış, puan kaybı demek bir ölçüde büyük hedefe havlu atmak demek! Böylesi büyük bir yarışta olan takıma asla yakışmayan ilk yarıdaki kötü futbolu neye bağlamak lazım? Lider rakibin bir gün önce oynayıp kazanmasının yarattığı strese mi? Bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var Ndiaye kaç maçtır kötü oynuyor ve bu kötü futboluna teknik kadro tahammül edebiliyor? Ayrıca penaltı vuruşlarındaki ustalığı dışında Sosa yönetimindeki orta alan ile üçüncü bölgede Abdulkadir Ömür, Ekuban ve Sörloth’un, ilk on birde kullandığı oyuncuların neredeyse yarısından mahrum olan Antalyaspor karşısında ilk yarıdaki etkisizliğinin hayal kırıklığı yarattığımı söylersek abartmış olmayız.
Trabzonspor kötü oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Konuk Antalyaspor ise bu yarının ilk bölümünde etkili oynadı pozisyon da buldu. Tamer Tuna bu arada bir de Yekta takviyesi yaptı. Hüseyin Çimşir ise ilginçtir, kötü gidişata müdahale için 65. dakikaya kadar bekledi. Guilherme ve Nwakaeme’yi sahaya sürdüğü anda takım daha yerleşmeden şampiyonluğun iki adayından biri olan Trabzonspor, taçtan eşitlik golünü yedi. Konuk ekibin baskısı gol sonrası da sürdü. Galibiyet sayısı için birçok pozisyon da üretti. Ama hücum elemanları bunlarda çok cömert ve acemice davrandı.
Trabzonspor pabucun pahalı olduğu gerçeğini son 10 dakikada fark etti ve maçtaki ilk gol pozisyonunu 81. dakikada buldu, onda da direğe takıldı. Bu bölümde Antalyaspor’un kapanmasıyla bordo mavililerin baskısı arttı. Ama bu baskı kendisine galibiyeti getirebilecek gol şansını sadece bir kez Abdulkadir Ömür’ün vuruşunda getirse de Boffen buna izin vermedi.
Bordo mavililer bu skorla şampiyonluk şansını mucizelere bırakırken bir anlamda “buraya kadarmış!” dedirtti.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap