SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu var kime var?
3.10.2020
Trabzonspor Malatyaspor galibiyetinin verdiği moral ve öz güvenle çıktığı Gaziantep FK karşısında 3 puanı hedefledi.
Newton, Uğurcan ve Abdulkadir Parmak’ın yokluğunda Malatyaspor maçının özellikle ilk yarısında çok etkili olan kadroyu Erce ve Ekuban ile tamamladı. Bu tercih, oyun olarak olmasa da pozisyon zenginliği açısından dikkat çekti ama skor üretmeye yetmedi.

Trabzonspor, daha ilk dakika dolmadan Ekuban ile önemli bir fırsat kaçırdı. Aynı Ekuban ikinci fırsatta da kaleciye takılınca ev sahibi ekibe toparlanma şansı verdi. Oyunda dengeyi kuran Kırmızı-Siyahlılar, buna karşın savunmasında önemli gedikler vermeye devam etti. İlk yarının kötü isimleri Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme savunmanın arkasında buluştukları toplarda son vuruş beceriksizliği yaşadılar. 
İkinci yarının orta alan mücadelesi şeklinde pozisyonsuz geçen ilk 20 dakikalık bölümünün ardından karşılaşmanın gidişatı taçtan gelen golle değişti. Pereira’nın uzun kullandığı taç atışında Campi yükselip kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Bu gol oyunun kontrolünün yeniden Trabzonspor’a geçmesini sağladı. Bordo-Mavililer tempoyu istediği gibi ayarladı. Sumudica Kenan Özer ve Kozuji’yi sahaya sürdü. Newton, Diabate ve Bilal ile karşılık verdi. Ekuban ve Nwakame’nin birlikte oyundan alınması soru işaretlerini beraberinde getirdi. 

Son 15 dakikalık bölümde Gaziantep takımı risk alıp yüklendi. Ama tehlike yaratan taraf çabuk çıkışlarda yine Trabzonspor oldu. 
Her şey Bordo-Mavililerin istediği gibi giderken Gaziantep VAR kararıyla penaltı kazandı. Bu pozisyon öncesi Kenan’ın topu eliyle kontrol etmesine bakılmadı. Flavio üçüncü maçında ikinci kırmızı kartı gördü. Maxim penaltıyla eşitliği sağladı.
Oyunun genelinde kararlarında ev sahibi rakibi koruyan Fırat Aydınus ve aynı VAR uzatmalarda Hüseyin’in rakip ceza alanında ikili sıkıştırmayla düşürülmesine seyirci kalınca maç 1-1 berabere sonuçlandı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap