SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu nasıl hakem?
6.07.2020

Süper Lig’de son 4 haftaya girilirken Trabzonspor hala şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyse bu durum hakemlere rağmen gerçekleşti.  Sezon başından beri hakem kararlarıyla uğradığı haksızlıkları geçtik dün akşamki Galatasaray maçının ilk yarısı gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya çıkardı. Saracchi ilk 20 dakikada ikinci sarı karttan atılmalı, Cüneyt Çakır tek sarıyla geçiştirdi. Ardından Donk ceza alanında Da Costa’yı iterek düşürdü, penaltıyı es geçti. Aynı Donk son adam pozisyonunda Sörloth’u düşürdü penaltıyı VAR’la verdi. Kırmızı kartı vermedi. Feguli’nin net kırmızısını da ancak VAR’la verebildi. İyi ki VAR uygulaması var! Türkiye’nin en iyi hakemi denilen Cüneyt Çakır ise düşünün artık diğerlerini...

Her şey aslında Trabzonspor için iyi başladı. Şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Başakşehir’in Antalya deplasmanında kazanması Trabzonspor’a Galatasaray karşısında galibiyetten başka seçenek bırakmadı. Bu nedenle Hüseyin Çimşir, sakatlıktan dönen Ekuban’lı ilk on birinde hücum aksiyonlarında etkili olabilecek oyuncuları tercih etti. Kararlarıyla “Bu nasıl hakem?” dedirten Cüneyt Çakır’ın art niyetli yönetimine karşın da istediğini elde etti.

Oyuncu sayısı ve skor üstünlüğünü elinde bulunduran bordo mavililer ikinci yarının ilk bölümünde tempoyu istediği gibi ayarlayıp oyunu kontrol etti ve risk alarak hücum girişimlerinde bulunan Galatasaray’ın hata yapmasını bekledi. Pozisyonlar da buldu. Cüneyt Çakır’ın artık hatalı diyemeyeceğiz kasıtlı aleyhte kararlarına rağmen oyun disiplininden kopmadı. Bunun karşılığını da Novak’ın müthiş kafa vuruşuyla aldı. Uzatmalarda Cüneyt Çakır’ın ağır bir kararla verdiği penaltıyla fark bire inse de son sözü söyleyen Sörloth Cüneyt Çakır’ı da Galatasaray’ı da üzdü. Böylece Trabzonspor elde ettiği 3 puanla son 4 haftaya büyük moralle girdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap