SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir yıldız yetti!
13.04.2019
Trabzonspor son haftalarda gençleriyle öyle bir çıkışa geçti ki, Avrupa’yı matematiksel olarak garantilemese de, “Neden ilk üç olmasın!” planları yapmaya başladı. Bu maç o planları daha bir etkinleştirmek için ilk aşamada en önemli olan maçtı.

Ama karşıda bu maçı, “Kurtuluş için kaybedilmemesi gerekenlerin en başında yer alan” maç olarak gören yeni teknik direktörüyle, yeni heyecanıyla olağanüstü motive Bursaspor vardı.
Mesut Bakkal, Samet Aybaba’nın tercih ettiği kadrodan 5 farklı isimli bir on bir sahaya sürerken Ünal Karaman, geçen hafta sakatlanan Kamil Ahmet - Pereira değişikliği dışında kadrosunu korudu. İki tarafın da birbirleriyle ilgili “güç kontrolü” yaptıkları ilk 20 dakika, Bursaspor biraz daha atak gözükse de genelde bir orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Sonrasında önce Trabzonspor, bir ölü top organizasyonunda Nwakaeme’nin direkten dönen şutuyla, Bursaspor da Sakho’nun Uğurcan’dan dönen vuruşuyla maça bir nebze olsun heyecan getirdi. 

Geçen haftaki performansından uzak gözükse de konuk bordo-mavililer, ilk yarının kalan dakikalarında rakibe oranla daha etkili oldu ama skor üretemedi.
Abdülkadir Ömür ve Lima takviyeleriyle ikinci yarıya çıkan taraflar, uzun süre atabilecekleri golden daha çok kalelerindeki bir kaza golüne engel olmak adına kontrollü oyunu ve birbirlerinin hatalarını beklemeyi tercih ettiler. Pek hata yapan olmayınca yıldızların devreye girmesi beklendi. Nitekim Nwakaeme’nin asistinde Abdülkadir Ömür ortaya çıktı ve müthiş bir vuruşla skorda dengeyi bozdu. Bursaspor risk almaya başladı. Sonrasında Abdülkadir Ömür VAR’la bir de penaltı aldı. Sosa’nın kötü vuruşunda topun kaleci Okan’dan dönmesi Bursaspor ve tribünlerinde adeta doping etkisi yarattı. Bu durum kısa süreli oldu ve sonuç getirmedi. Böylece Trabzonspor bu sezon ilk kez dörtte dört yaptı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap