SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beraberlik serisine devam
9.08.2019

Hazırlık döneminde 3 önemli rakibiyle berabere kalan Trabzonspor, seriyi Avrupa Ligi Ön Eleme maçında da sürdürdü. Ama buradaki beraberlik Bordo-Mavililer için tur açısından büyük umut oldu.

Trabzonspor, Yusuf Yazıcı ve Rodallega’yı gönderirken 15 transferinden sadece biriyle Avrupa’daki ilk sınavına çıktı. Ünal Karaman için belli ki diğer yeniler hazır değildi. Şans verdiği Obi Mikel için de yayıncı kuruluşa maçtan önce, “Çok birlikte olamadık, neler yapacağını göreceğiz” açıklamasını yaptı. Karaman istediğini bulamamış olacak ki ikinci yarıya çıkarken Obi Mikel'i kulübeye çekip, yeni transfer Sörloth’u sahaya sürdü. Bu oyuncu Nwakaeme’nin kaleciden dönen şutunda daha çabuk ve dikkatli davranabilirdi. Ceza alanında ilk buluştuğu topa net vuruş yapsa da çerçeveyi bulmalıydı. Ama eşitlik golündeki vuruşu üst düzeydi ve tur habercisiydi sanki.

Avdijaj oyuna girdikten sonra takımı canlandırdı.

Trabzonspor’un eskilerine gelince...

Uğurcan’ın yediği goldeki hatası kendisine yakışmadı. Savunma özellikle ilk yarıda çok gedik verdi. Neyse ki Sparta Prag takımı bu zaafları değerlendiremedi. Orta alanda Abdülkadir Parmak ve Obi Mikel uyumu iyi değildi. Abdülkadir Ömür ve Sosa, Nwakaeme ve Ekuban ikilisini besleyemedi.

İkinci yarıda Trabzonspor ilk 45 dakikaya oranla daha canlı gözüktü. Karaman, Sörloth ile üçüncü bölgeyi kalabalık tutarak rakibi hataya zorladı. Bordo-Mavililer bir süre etkili baskı kurdu, pozisyon da üretti ama rakibin çabuk çıktığı bir atakta Kanga, Uğurcan’ı ikinci kez avladı!

İki farklı skorun yarattığı hayal kırıklığı devam ederken Ünal Karaman takımını diri tutma adına etkisiz Abdülkadir Ömür’ün yerine Avdijaj’ı sahaya sürdü. Nitekim bu oyuncu sağ tarafa hareket getirdi. Bu hareket Bordo-Mavililere maçın en net pozisyonunu kazandırdı. Önce Sörloth denedi, olmadı. Ama Sosa üçüncü bölgeye gönderdiği ilk etkili topta günün kayıp ismi Ekuban’ı golle buluşturdu. Son sözü Sörloth söyledi ve tur umudunu Akyazı’ya taşıdı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap