SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yardımlaşma
4.04.2020

Bu milletin en güzel hasletlerindendir yardımlaşma/dayanışma... Dünyayı etkisi altına alan ve tüm insanlığı çaresiz bırakan Korona virüs salgını daha ne kadar sürer bilinmez ama insanlık bu büyük felaketi de atlatacaktır. Ancak süreç zorlu geçiyor ve normal hayatı tamamen değiştirdi. Salgın sebebiyle neredeyse tüm insanlık eve kapanırken, ekonomik hayat da büyük oranda durdu. Günümüzde insanlar hayatlarını idame ettirebilmek için çalışmak, günlük rızıklarını kazanmak/çalışmak zorunda. Ülkemizde bu zorlu süreci atlatmak için büyük mücadele veriyor.

 

Ekonomik anlamda bu süreçten en fazla etkilenen kesim işe şüphesiz toplumun büyük bölümünü oluşturan aylıklı çalışanlar ve küçük esnaftır. Bu insanlar çalışamazlarsa evlerine ekmek götüremezler ve büyük sıkıntı çekerler. Belki bir ay dayanabilirler ama iki, üç ay sonra işin ciddiyeti daha da büyür. İşte bunun için devletimiz birçok tedbir ve ekonomi paketi açıkladı, vergileri, ödemeleri erteledi, kredilerle destek veriyor. Belediyeler su paralarını almıyor, bazı mülk sahipleri kiralarını erteliyor/almıyor.

 

Çok şükür ki; eskisi gibi güçsüz ve en küçük sıkıntıda başka ülkelerin kapısına düşen değil, son derece istikrarlı ve başka ülkelere yardım eden ekonomisi güçlü bir devlete sahibiz. Dünyanın en güçlü ülkeleri bile vatandaşlarına sahip çıkamazken, hastalarını, stadyumlarda, sokaklarda ölüme terk ederken, biz dünyanın her köşesindeki vatandaşlarımızı ülkesine getirip, her türlü sağlık hizmetini ücretsiz alıyoruz.

 

Şimdilik soruna çözüm olan bu destekler, iki, üç ay sonrasında ise yeterli gelmeyecek. İşte bugünlerde oluşan yardımlaşma/dayanışma kampanyaları önümüzdeki iki, üç ay için çare olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma kampanyası büyük ilgi ve destek görüyor. Toplumun her kesiminden, özel sektörden ve güçlü kuruluşlardan destek yağıyor, durumu iyi olanlar ve nerdeyse tüm vatandaşlar azdan çoktan demeden bu kampanyaya bağış yapıyor. Daha ilk günlerde olmamıza rağmen kampanyada biriken miktarlar yüz milyonları aştı. Kısa sürede de milyarları aşacak gibi. İşte bu; bu Milletin en güzel hasletlerinden/yaptığı şeylerin en başında gelen bir durum. Bu millet en iyi bir savaşta birde yoklukta kenetlenir düsturunun sonucudur. Allah savaşı da yokluğu da bir daha göstermesin. Toplanan paraların tamamının ihtiyaç sahipleri için kullanılacak olması süreci atlatmamıza vesile olacak ve moralleri de yüksek tutacaktır.

 

Siz bakmayın bazılarının her şeyi eleştirmesine ve veryansın etmesine. Dünya para dağıtırken biz neden vatandaştan para dileniyoruz demesine. Onlar kıskançlıklarından, uzanamadıklarından öyle diyorlar. Şehir hastaneleri neden yapılıyor diyorlardı. Şimdi neden az yapılıyor diyorlar. Yine dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri yardımlaşma kampanyaları başlattı.

 

Bir cümle de 95 liralık yardım kolisini 150 liradan pazarlayanlara gelsin. Sizinki yardımlaşma/dayanışma değil düpedüz fırsatçılıktır. Üstelik yardım kolisi diye 150 liraya satmaya çalıştığınız kolinin içeriği de bir haneyi bir hafta götürmez. Bir kilo un, bir kilo şeker, bir litre sıvıyağ, 200 gram çay 4 kişilik bir hanede kaç gün dayanır. Bir çikolatalı gofret, 68 gr bisküvit, 200 gram helvayla hangi çocuğu kandıracaksınız. Bari yapamıyorsunuz, yapanlara laf söylemeyin...

 

Türkiye olarak bu zorlu süreci en iyi yöneten ülke olarak, milli dayanışma ve yardımlaşmayla en güçlü çıkan ülke olarak tüm dünyaya örnek olacağız. Ancak bu süreci en hızlı şekilde atlatmamız için alınan önlem ve tedbirlere uymak için biraz daha çaba göstermek ve evde kalmak zorundayız. Ne kadar çok evde kalırsak o kadar hızlı atlatırız.

Biz Türk Milletiyiz ve Biz Bize Yeteriz!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap