SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vali
14.06.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre 41 ilin valisi değişti. Atama kararlarına göre 18 ile yeni vali ataması yapılırken, 23 ilin valisi yer değiştirdi. Iğdır Valisi Enver Ünlü, Giresun Valisi olarak atanırken Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ise Mülkiye Başmüfettişi oldu.

Valiler devletin temsilcisidir ve atamayla göreve gelirler. Görev sürelerince atandıkları illerin tüm iş ve sorunlarını takip eder yerine getirirler. İşte bu görev sürelerinde izledikleri tutumları da arkalarında iz bırakır. Bu iz bazen çok belirgin olur ve unutulmazlar, bazen çok belirsizdir ve bir memur gibi görevlerini tamamlayıp gitmiş olurlar. Çok eskiden zulmedenlerde olmuştur ve kötü anılanlarda vardır belki ama, son 20-25 yılın valilerini göz önünde bulundurunca Giresun’dan gelip geçen tüm Valilerimiz az ya da çok sevgiyle ve iyi anılıyorlardır diye düşünüyorum. Üç yıl önce göreve atanan ve 2017 Haziranında Giresun’a gelen Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları da görev yaptığı süre içinde Giresun’a güzel hizmetler vermek için gayretli bir valimiz olarak hatırlanacaktır. Tam bir devlet ve görev adamı kimliğiyle hizmet etti. Görev adamlığının yanında ikili ilişkilerinde ve Giresun meselelerinde de tam bir samimiyet ve iyi niyet sergileyen Sayın Vali gülen yüzüyle de içimizden biri olmuş, tam bir Giresunlu olarak vazifesini yapmış/tamamlamıştır. O yüzden arkasında iyi izlenimler ve izler bırakmıştır. Kendisine Giresun adına teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında ve görevlerinde aynı samimiyet ve başarılarının devamını diliyorum.

Yeni Valimizi de sabırsızlıkla bekliyor, Giresun’a güzel hizmetlerde bulunmasını temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.

Vali Enver Ünlü Kimdir?

20 Şubat 1971 yılında Çorum ili Bayat İlçesinde doğdu. İlkokulu memleketinde, Liseyi Ankara Atatürk Öğretmen Lisesinde, Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde okudu.1992 yılında mezun olduktan sonra 1993 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakamlık sınavını kazanan Ünlü, 3 yıllık Kaymakam adaylığı boyunca Tokat Reşadiye ve Çankırı Yapraklı'da Kaymakam Vekilliği yaptı. 8 ay boyunca İngiltere'de Mesleki ve Yabancı Dil Eğitimi amacıyla bulundu. Adaylık sürecini başarıyla tamamlayan ÜNLÜ, sırasıyla Samsun Asarcık, Malatya Pütürge, Hatay Yayladağı, Diyarbakır Ergani, Kayseri Develi ve son olarak İstanbul Avcılar, Iğdır Osmangazi Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan Enver Ünlü, 2017 yılından bu yana Iğdır Valisi olarak görev yapıyordu.

ESKİ GİRESUN VALİLERİ YAMAN VE KARAHAN DA MERKEZE ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre 41 ilin valisi değişti. Karara göre, önceden Giresun’da Vali olarak görev yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Denizli Valisi Hasan Karahan merkeze alındı. Yaman ve Karahan mülkiye başmüfettişi olarak görev yapacaklar.

Son cümle; makamlar görev yerleridir ve geçicidir. Baki olan insanlık ve doğruluktur…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap