SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçimin ardından
4.04.2019
ürkiye tarihinin en ilginç yerel seçimlerini geride bıraktık. Çoğu yerde tabiri caizse bıçak sırtı sonuçlarla neticelenen seçim sonuçları tüm ülkeye ve millete hayırlı olsun.
Giresun özelinde değerlendirirsek, kesin olmayan sonuçlara göre;
AK Parti: Merkez, Bulancak, Keşap, Espiye, Görele, Dereli, Güce, Doğankent ve Şebinkarahisar’da; MHP ise Yağlıdere, Alucra ve Çamoluk’u Cumhur İttikafı olarak başarı sağladı.
Millet İttifakı'nın taraflarından CHP sadece Piraziz, Tirebolu ve Eynesil’i alırken, SP Çanakçı’yı aldı.

GİRESUN ŞENLİKOĞLU!

Ancak merkezde AK Parti kıl payı denilebilecek bir farkla seçimi aldı. AK Parti'nin adayı Aytekin Şenlikoğlu 30 bin 306 oyla Giresun’un yeni başkanı oldu. Rakibi CHP’nin adayı ve iki dönemdir belediye başkanı olan Kerim Aksu 30 bin 26 oy aldı. Aradaki fark 280 ve bu sonuçlar seçim tutanağına geçmiştir.

BULANCAK İKİNCİ KEZ YAKAR DEDİ

Bulancak’ta mevcut belediye başkanı ve AK Parti adayı Recep Yakar, 11 bin 762 oyla (%46.92) ikinci kez Bulancak Belediye Başkanı seçildi. CHP’nin adayı Necmi Sıbıç ise az bir farkla 11 bin 473 oy alarak (%45.77) ikinci oldu.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Hem Giresun’da hem Bulancak’ta sandık sonuçlarına yapılan itirazlar değerlendirilerek neticelendirildi. Resmi açıklama gelmese de kesin sonuçlar artık belli. Bulancak’ta oy verme işleminin saat 16.00’da sona ermesinden sonra sayılmaya başlayan oyların birbirine çok yakın olması zaman zaman gerginliğe sebep oldu. İlerleyen saatlerde CHP’lilerin yaptığı itirazların değerlendirilmesinden sonra AK Parti adayı Recep Yakar, Bulancak Belediye Başkanlığını kazanan isim olarak meydanda yapılan kutlamalara katıldı ve seçmenlerine teşekkür etti.
Sonuç itibariyle kıl payı denilebilecek neticelerle kazanan ya da kaybedenlerin belli olduğu bir seçimi geride bıraktık. Hem kazanan hem de kaybedenlerin muhasebe yapması ve önümüzdeki beş yıl boyunca değerlendirmesi ve buna göre hazırlığını yapması gereken sonuçlar var ortada. Bundan sonra da ah vah etmekle bu değişmeyecek. 

Seçim geride kalmıştır. Aynı zamanda bir spor yazarı olarak da spor tabiriyle önünüzdeki maçlara bakacaksınız. Kazanan kim olursa olsun amaç vatandaşa hizmet olmalı. Kazanan AK Parti, CHP ya da başka parti değil Giresun olmalıdır. İyi hizmet yaparsanız devam edersiniz, yapamazsanız dinlenirsiniz.
Tekrar hayırlı olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap