SON DAKİKA
SON DAKİKA


Milletvekillerimizin performansı
28.12.2020

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yapımı planlanan Giresun Balıkçı Barınağı'nın inşaat ihalesinin 19 Ocak 2021 tarihinde yapılacağını bildirerek, uzun süredir bakanlık nezdinde, Giresun'a yeni bir balıkçı barınağı yapılmasına yönelik girişimlerimiz sonucunda, 2020 yılı yatırım programına alınan yeni Giresun Balıkçı Barınağı'nın, proje ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Barınağın yapım ihalesinin 19 Ocak'ta gerçekleştirileceğini aktaran Öztürk, Yapılacak olan yeni balıkçı barınağımız, balıkçılarımızın büyük bir ihtiyacını karşılamakla birlikte, sektörün önünü de açacaktır ifadelerini kullandı.

Sayın Sabri Öztürk nezdinde, Giresun’a yapılacak hizmetler ve yatırımların Milletvekillerimiz tarafından yakın takibe alınması ve sonuçlanması sevindirici bir gelişmedir. Balıkçı barınağı örneğinde olduğu daha birçok yatırım ve hizmet konusunda hala önemli eksikleri bulunan Giresun, diğer yatırımlarında hayata geçmesini bekliyor. Bir diğer önemli gelişmede Giresun’da Espiye ve Tirebolu arasında kurulması düşünülen 3. Organize Sanayi Bölgesi konusudur ki; Sayın Milletvekillerinin ilgisini ve ısrarlı takibini beklemektedir. Giresun ekonomisine ve istihdam konusunda büyük katkı sağlayacak 3. OSB konusu da önemlidir. 

Yine çevre yolu ve Demiryolu gibi ulaşım alternatifleri konuları da Giresun’un eksikleri sıralamasında ön sıralarda yer almaktadır. Aslında Giresun’un sorunu gibi görünen Çevre Yolu ve Demiryolu meselesi Doğu Karadeniz’in bütününe hitap edecek şekilde çözülmelidir. İşte Giresun Milletvekillerine burada büyük bir görev düşmektedir. Ordu ve Trabzon Milletvekilleriyle birlikte hareket ederek Çevre yolu ve Demiryolu tüm Doğu Karadeniz’de bir bütün olarak ele alınmalıdır. Bir diğer ulaşım projesi olan Eğribel Tüneli de bitme aşamasında olmasına rağmen biraz ilgi istiyor gibi.

Bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan fındık ve fındık fiyatı konusunda da ellerinden geleni yapan Sayın Milletvekilleri, fiyatta istikrarın ve artışın devam etmesi için TMO nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda TMO alımlarının Nisan ayının sonuna kadar devam etmesini sağladılar.

Sayın Milletvekillerinin bu son dönemde göstermiş oldukları performansları övgüye değer düzeydedir. Bu performanslarının devam etmesini diler, kazananın hep Giresun olmasını dilerim.

Afrin gönüllüsü dedemi kaybettik

Türkiye'nin Suriye’ye "Zeytin Dalı Operasyonu" yaptığı dönemde, gönüllü asker olarak Afrin'e gitmek istediğini, şehit olmayı arzuladığını belirten ve Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığına giderek tekmil verip, müracaat eden dedem Yakup Başkıran’ı Korona’dan kaybettik. Ciddi bir sağlık sorunu olmayan ve son ana kadar hayata bağlı olan dedemiz Korona’ya yenik düştü. Bir kez daha gördük ki; bu Korona’nın şakası yok. Dedeme Allah’tan rahmet dilerken, yanımızda olarak ve sosyal medya üzerinden taziyelerini ileten tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bu vesileyle herkesi dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve sağlıklı günler diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap