SON DAKİKA
SON DAKİKA


İstanbul seçimi
27.06.2019
İstanbul seçiminin sonuçları bir kez daha göstermiştir ki; millet iradesinin önünde hiçbir şeyin durması mümkün değildir. 31 Mart seçimlerinde 13 binlerde olan fark, 23 Haziran seçimlerinde neredeyse bir milyona dayanmış ve millet büyük bir ders vermiştir. İkinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
Ancak her kaybediş yeni bir başlangıçtır. Her iki taraf için de yeni başlayan bir süreç söz konusudur. Kaybeden taraf nerede hata yaptığını doğru tespitlerle masaya yatırıp bundan sonraki adımlarını doğru hesaplarsa ve milletin sesine kulak verirse ilerleyen süreçte toparlanabilir. Ama bu zamana kadar yapılmayanların açtığı yara kolay kapanacak gibi gözükmüyor. Kazanan taraf ise önündeki fırsatı iyi değerlendirmek, milletin beklentilerini karşılamak, verdiği vaatleri yerine getirmek zorunda...

Bitarafların desteğiyle kazandığı gerçeği ise işin başka boyutu. Desteğin karşılığı olarak verilecek tavizler ve ayrıcalıkların boyutlarını kontrol edemezlerse, özellikle bölücü terör örgütü uzantılarının beklentilerini yerine getirirlerse bu kazanım hem kendileri hem de millet için kabusa dönüşür ki; bu durumda kaybeden hepimiz oluruz.
Sonuç olarak millet bu seçimde bir ders vermiştir ve iradenin hala kendi elinde olduğunu göstermiştir. Kendilerine rağmen; kaotik bir hale gelen Suriyeli meselesi, kazanan tarafın hem 31 Mart öncesi hem 23 Haziran öncesi açıkça belli olan HDP desteğine rağmen seçime iki gün kala İmralı’dan gelen mektubun okunması, EYT meselesi, milletin kutuplaştırılması, her şeyin ve neredeyse herkesin FETÖ ile ilişkilendirilmesi, başdaştırılması vb. onlarca meseleyi göz önünde bulundurmuş ve sözünü söylemiştir. 

Aslında, otobüsün peşinden koşan çocuğun söylediği o söz bile; her gün hepimizin kullanabildiği çok güncel ve sıradan bir söz olan “Her şey çok güzel olacak” söylemini bile FETÖ ile bağdaştırmak büyük bir hata olmuştur. Aradaki farkın bir milyona dayanması bunun en büyük göstergesidir. Zira 31 Mart’ta AK Partiye oy veren bu bir milyon kişi bu seçimde CHP’ye, Sayın İmamoğlu’na oy vermiş ve tepkisini göstermiştir.
Bundan sonra yapılacak olan milletin iradesine saygı duymak ve gelecekte atılacak adımları doğru planlamaktır. Tekrar hayırlı olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap