SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun Şenlendi!
16.05.2019

Belediyecilik anlamında iki dönemdir muhalefette kalan Giresun, 31 Mart seçimleriyle iktidar safına geçti. Henüz değişimi ve farkı hissetmek ve söylemek için erken, fakat değişmeyen bir şey var ki; Giresun’un gülen yüzü!


Giresun’un gülen yüzü olarak bilinen ve hatırlanacak olan eski Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu’nun yerine gelen, yeni Belediye Başkanı Sayın Aytekin Şenlikoğlu’nun da yüzü de en az Sayın Aksu kadar güleç ve samimi…


Aksu dönemini artık geride bırakarak, önümüze bakmak ve Giresun olarak kazanımlara odaklanmak en doğrusu olacaktır. Sayın Şenlikoğlu artık Giresun’un gülen yüzü ve başkanıdır. Bunu ne kadar çabuk kabullenirsek o kadar iyi olur ve başkan Şenlikoğlu’da o kadar çabuk adapte olup, proje ve vaatlerini hızla hayata geçirebilir.


Geçen süreçte Sayın Şenlikoğlu’nun karnesini değerlendirecek olursak oldukça başarılı bir grafikte ilerlediğini söyleyebiliriz. Öncelikle rutin işlerin işleyişi ve sosyal belediyecilik anlamında belediyenin gardını düşürmeden daha da yukarılara taşıyarak önemli bir başarı gösterdi. Seçim sonrası büyük sıkıntı yaşanması beklenen personel hareketliliği/görevden almalar/işten çıkarma neredeyse hiç yaşanmadı. Aksine personelin birikmiş prim ve maaşları zamanında ödendi. İşleyişin rutini değişmediği ve personel sıkıntısı yaşanmadığı için belediye çalışmaları ve hizmetleri de aksamadan hatta daha da iyi bir şekilde yürüdü. Yani Giresun değişimle daha da iyisine kavuşmuş oldu.


Zaten gerek kişisel gerekse siyasi kişiliğiyle her zaman samimi bir insan olarak tanıdığımız Başkan Şenlikoğlu, daha yolun başında olmasına rağmen bu işi başaracağını şimdiden göstermiş oldu. Seçim sürecinde de donanımlı ve projelerle yoğun bir giriş yapmıştı. Şimdi bu projelere de odaklanarak en kısa sürede hayata geçirmenin planlarını yapmaya ve görüşmelere başladı bile.


Şenlikoğlu’nun şahsi kişiliği bir tarafa, iktidar gücünün de arkasında olması Giresun için büyük bir avantaj ve şanstır. Belki hemen değil ama önümüzdeki 5 yıllık süreçte Giresun’un kazanımları ve değişimi gözle görülür seviyede olacaktır. Onun için bugünkü fotoğrafla 5 yıl sonraki fotoğrafı karşılaştırdığımızda aradaki farkı karşılaştırıp bir sonraki dönem tercihimizi de belirlemiş olacağız. Ben inanıyorum ki; Giresun’un elindeki imkanlar ve sunulacak yeni imkanların doğru yönetilmesi ile Aytekin Başkan, Giresunluların gönüllerini fethedecek ve Giresun’u geleceğe taşıyacaktır. Geçmiş dönemlerde kendi kabuğu içine sıkıştırılan ve bölgenin en az gelişen şehirlerinden biri haline dönen Giresun, yeniden şenlenecek ve en az komşuları kadar gelişmiş bir şehir haline gelecektir. Bu zamana kadar hükümet eliyle yürütülen yatırım ve hizmetlerin yerel yönetimle entegre olması ve harekete geçmesiyle çok şey değişecektir.


Bu değişimi doğru yönetmek ve Giresun’un geleceğini şekillendirmek şimdilik Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na emanet. Emaneti en iyi şekilde değerlendireceğine kuşkumuz yoktur. Sayın Başkana başarılar diliyor ve tekrar Giresun’a hayırlı olmasını temenni ediyorum…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap