SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun şenlendi
24.01.2021

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 2020 yılı içerisinde büyük bölümü belediye kaynaklarından olmak üzere çoğunu bitirdiği projeleri için 84 milyon 832 bin lira harcama yaptı. 

Giresun Belediyesi tarafından, geride kalan 20 ayda büyük çoğunluğu bitirilen projeler için 84 milyon 832 bin 80 lira harcama yapıldı.

20 ay önce Giresun Belediyesini 200 milyon liranın üzerinde bir borçla devralan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, geride kalan yıl içerisinde merkezi hükümetin de desteğini arka-sına alarak birçok projesini tamamladı. Başkan Şenlikoğlu, Bulancak Durağı düzenleme çalışması için 5 milyon, sahil yolu ve Nihatbey Caddesi projesi için 9 milyon 500 bin lira, asfalt çalışması için 6.5 milyon lira, yeni hizmet binası için 8.5 milyon lira, alt ve üst yapı çalışması için 17 milyon 500 bin lira, araç alımı için 17 milyon lira, park peyzajları için 3.5 milyon, makine ikmal müdürlüğü tesisleri için 5 milyon 422 bin liralık yatırım yaptı.

Şenlikoğlu tarafından başlatılan ve büyük bölümü biten daha birçok yatırım ve hizmet var.

Yani Giresun, Sayın Şenlikoğlu’nun başkanlığı ile adeta Şenlenerek yeni bir boyuta geçiş yaptı. Daha ilk yılda büyük değişim ve hizmetlere imza atılan Giresun’da; Millet Bahçesi başta olmak üzere yeni mega projelerde hayata geçmeyi bekliyor.

Burada önemli olan bir husus dikkat çekicidir! Büyüklü-küçüklü birçok proje ve hizmet hayata geçirilirken bunların bütçelerinin büyüklükleri ve kaynaklarının sağlanması. Sonuçta Giresun Belediyesi çok büyük ve gelirleri yüksek olan bir belediye değil. Giresun ölçeğinde bakıldığında ve telaffuz edilen rakamlar göz önüne alındığında bu kaynaklar nasıl oluşturuluyor diye merak ediyor insan. İşte burada Başkan’ın yeteneği ve kaynakları doğru kullanma ve bulma becerisi ortaya çıkıyor. Yazının başında belirttik; “Merkezi hükümetin desteği!” Doğru proje ve yaklaşımla açılmayacak kapı yoktur. Devletin bir çok desteği ve kaynakları doğru proje ve hizmetler için kullanılabiliyor/aktarılabiliyor. Siz doğru yolu takip ederseniz bu kaynakların kapıları ardına kadar size ve şehrinize açılıyor. Sayın Şenlikoğlu da, Milletvekillerinin, teşkilatların ve ilgili Bakanlıkların da desteğini arkasına alarak hizmet yarışını en iyi şekilde sürdürüyor. Başkan böyle giderse Giresun’u epey daha şenlendirecek gibi…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap