SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun Fiskobirlik ile büyümeye devam edecek
22.11.2020

Fındığın başkenti Giresun, fındığın en büyük kuruluşu olan Fiskobirlik ile taçlanmaya ve büyümeye devam ediyor. Dünyanın en kaliteli fındığının yetiştiği ve “Giresun Kalite” olarak tescillendiği Giresun, fındıkla ilgili dünyanın en büyük ve en köklü kurumu Fiskobirlik’e sahiptir. Genel müdürlüğü Giresun’da bulunan Fiskobirlik, yine dünyanın en büyük fındık işleme tesisleri olan EFİT (Entegre Fındık İşleme Tesisleri) ile Giresun’a ve fındığa değer katıyor.

Bir dönem adeta kaderine terk edilen ve üretimi nerdeyse sıfırlanan EFİT tesisleri, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lütfi Bayraktar’ın yönetimiyle yeniden ayağa kalkmış, üretimini katlayarak artırmış ve ürün çeşitliliği ile dünya markalarıyla rekabet eder hale gelmiştir. Bunu son yıllarda yapılan yatırımlar ve piyasa rekabetiyle açıkça görebiliyoruz.

Ancak bunu göremeyen/görmek istemeyen gözlere sergilemek amacıyla bu yatırım ve gelişimlerden burada tekrar bahsetmek istiyorum. 2015 yılı sonrasında, entegre tesislerine yaptığı yatırımlarla, günlük 10 ton olan krema hattı üretim kapasitesini günlük 30 tona yükselten Birlik, tüketicilerin Fiskobirlik markalı ürünlere yoğun talebi nedeniyle, geçtiğimiz yıl içinde yeni yatırımlarla günlük üretim kapasitesini 50 tona yükseltmiştir.

Bir taraftan entegre tesislerine yönelik yatırımlar hızla sürdürülürken, bir taraftan da tüketici odaklı ve kaliteden taviz vermeden üretim faaliyetlerine devam ediliyor. Özellikle, yüzde 16 fındık oranlı NUGA markasıyla kakaolu fındık kreması üretiminde sektörde Fiskobirlik markalı ürünler önemli bir yer edindi. NUGA dışında, yıllardır alanında lezzet ve birinciliği kimseye bırakmayan Fiskobirlik markalı fındık ezmesi üretim faaliyetleri de hız kesmeden devam ediyor. Yapılan AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sonrasında şekersiz fındık ezmesi de tüketicinin tercihine sunulurken, 2021 yılı içerisinde Fiskobirlik markalı ve fındık muhteva eden birçok yeni üründe piyasaya sürülecek.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; “Fiskobirlik olarak Türk fındığına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda pazarlama ağı ve AR-GE çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bunun yanı sıra her geçen gün büyüyen pazar payımız ve artan talep doğrultusunda Giresun’da bulunan Entegre Fındık İşleme Tesislerimize de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle pandemi süreci ile birlikte yoğun talep ve kısıtlamalar nedeniyle fabrikamızda 2 vardiya olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızı 3 vardiyaya çıkardık. Entegre tesisimizde günlük 30 ton olan krema üretim kapasitesini günlük 50 tona çıkardık. Hedefimiz 2021 yılı içerisinde bu kapasitemizi günlük 60 ton üretim olarak revize etmek. Bu doğrultuda yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım daha gerçekleştiriyoruz. Tüm altyapı çalışmaları ve anlaşmalar tamamlandı” diyor.

Sonuç olarak, Giresun’un en büyük değeri fındıktır ve fındığa değer katan en büyük kuruluş kuşkusuz Fiskobirlik’tir. Fiskobirlik’in son yıllarda yapmış olduğu atılımlar hem fındığın hem de Giresun’un değerini artırmaya devam edecektir. Bu anlamda Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lütfi Bayraktar’ı kutlamak ve sahip çıkmak bu değeri korumak ve devam ettirmek için yapılacak en doğru iştir.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap