SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun adayları yarın!
15.01.2019

31 Mart yerel seçimleri öncesi heyecanlı bekleyiş Giresun AK Parti adayları için yarın sona eriyor. AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı adaylara bugün tebligat yapılacağını Çarşamba günü de 19 Eylül Spor Salonu’nda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirileceğini söyledi.

19 Eylül Spor Salonu’ndaki tanıtım toplantısına AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Grup Başkan Vekili Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu başkanlık yaparak ilçe adaylarını ilan edecek. Parti kulislerinden sızan bilgilere göre AK Parti’de halen ilçelerde belediye başkanlığını sürdüren isimlerin büyük bölümünün yeniden aday olarak açıklanacağı 2 veya 3 ilçede değişim olabileceği konuşuluyor.

Merkezin adayı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun ardından belli olacak ilçe ve belde adayları ile tam kadro sahaya inecek AK Parti Giresun’da fark yaratarak, tam kadro seçimleri almayı hedefliyor. MHP’yle yapılan Cumhur ittifakının da desteğiyle bu hedeflerini gerçekleştirmek için tüm argümanlarla ve çok güçlü bir şekilde seçmene gitmeye hazırlanan AK Parti Giresun ve ilçelerinde devam eden ve yeni projelerle seçmenin gönlünü fethetmeyi ve nihai sonuçla, CHP’nin elinde bulunan Giresun Merkez ve Piraziz’i de saflarına katmayı planlıyor.

Kulislerden sızan bilgilere göre Giresun Merkez’de Av. Aytekin Şenlikoğlu ile start veren AK Parti Bulancak’ta mevcut başkan Recep Yakar’la, Keşap’ta Mehmet Emür’le devam edecek. Sahil ilçelerinde büyük oranla mevcut başkanlar açıklanacak gibi. CHP’nin elinde bulunan Piraziz’de de geçen dönem MHP’nin adayı olan Uğur Melikoğlu ile yola devam edecek olan AK Parti diğer ilçelerde ve beldelerde de büyük oranda mevcut başkanlarını aday olarak açıklayacak gibi. Ancak AK Parti’nin önceki aday açıklamalarında olduğu gibi son dakika değişiklikleri de mümkün. Bu ihtimal adayların heyecanlarını isimleri açıklanıncaya kadar düşürmeyecek gibi.

Büyük ihtimal tüm adayların isimlerini bugün akşam saatlerinde öğrenmiş, yarın yapılacak aday tanıtımları ile de resmen görmüş olacağız. Şimdiden tüm adaylara hayırlı olmasını ve başarılar diliyorum.

Ancak asıl mesele bundan sonra başlayacak. Adayların açıklanmasının ardından yoğun bir çalışma mesaisi başlayacak. AK Parti’den aday olmak önemli fakat rakibi de küçümsememek lazım. Tüm adaylarını haftalar önce açıklayan CHP çoktan sahaya inmiş ve yaptığı çalışmalarla şimdiden AK Parti adaylarına tur bindirmişlerdir. Gitmedik seçmen, girmedik ev bırakmayan CHP’liler şimdiden herkesin elini sıkıp, gönüllere girmeye başladı bile. Güler yüz ve samimiyeti öncelikleri arasına alan CHP adayları bu anlamda epey bir sempati toplamış durumda.

AK Parti adaylarının öncelikle bu arayı kapatacak hızlı bir saha çalışması yapmaları ve seçmenin dilek ve isteklerini tespit etmesi ve stratejilerini buna göre belirlemesi gerekiyor. İktidar olmanın avantajı ile sürdürülen projelerin hız kazanması ve yeni projelerle ikna edilmesi gerekiyor. Bu anlamda beklentileri yüksek olan en ücra noktalara kadar ulaşmaları önemli. Bunda da her ne kadar adayların açıklanması süreci uzamış gibi görünse de  yeterli zamanları olduğunu düşünüyorum…

Giresun’da, CHP en azından mevcudu koruma ve Bulancak gibi önemli bir ilçeyi daha alarak bu seçimden başarılı çıkmayı istiyor. Ama AK Parti’de iki dönemdir kaybettiği Giresun Merkezi mutlaka almak istiyor. Her iki tarafta hırslı ve istekli.

Ancak sonuç 31 Mart akşamı belli olacak ve son sözü seçmen söyleyecek. Bekleyip göreceğiz. Tekrar tüm adaylara başarılar diliyor, yerel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum..

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap