SON DAKİKA
SON DAKİKA


Felaketler yılı
2.01.2021

2020 doğal felaketler, depremler, seller, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi felaketler ve büyük acılarla geçti. Giresun içinde bu anlamda bir felaketler yılı oldu diyebiliriz. 22 Ağustos’ta Giresun genelinde yaşanan aşırı yağışlar ve sel neticesinde Dereli ilçemizin büyük bir bölümü yıkıma uğrarken, Tirebolu-Doğankent karayolu üzerinde sel nedeniyle çöken köprüde 5’i asker biri iş makinesi operatörü 6 kişi hayatını kaybederek şehit olmuştu. 

Acılar büyüktü ama devletimiz ve milletimiz yaraları sarmak için adeta seferber olarak kayıpların telafisi için hızla harekete geçti. İşte Dereli ilçemiz adeta yeniden inşa ediliyor. 6 kişinin şehit düştüğü yerde şehitlere ithafen “Altı Şehitler Köprüsü” hızla tamamlanarak 2020’nin son günlerine yetiştirildi. Açılışa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldı. Sel afetinde de neredeyse tüm bakanlar seferber olmuş gece gündüz demeden Giresun’daki yaraların sarılması için günlerce mesai yapmışlardı. Bu felaketlerden sonra şunu açıkça gördük ki; devlet artık Ankara’dan izleyen ve aylarca sonra yaraları saran bir devlet anlayışı çok geride kalmıştı. Allah bir daha felaket yaşatmasın ama devletimizin gücünü ve tüm felaketlerden sonra saatler içinde seferber olarak harekete geçtiğini bilmek rahatlatıcı.

Bir diğer büyük felakette tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Korona salgını oldu. Çin’den başlayıp tüm dünyaya yayılan bu salgın ülkemizde de çok canımızı yaktı. Salgın sevdiklerimizi bir bir elimizden aldı. Bende çok sevdiğim dedemi kaybetmenin acısını yaşıyorum. Bu salgında da devletimiz tüm tedbirleri ve kısıtlamaları zamanında alarak en az zararla çıkmamız için büyük mücadele verdi. Vatandaş olarak biraz zorda olsa alınan tedbirlere ve kısıtlamalara uyarak/uymaya çalışarak hala büyük mücadele veriyoruz. Verilen kayıplar işin şakası olmadığını ortaya koyarken, maske, mesafe ve temizlik kuralları bizi en fazla koruyan unsurlar oldu. Hayat normallerimiz tamamen değişirken alınan mesafe bu yılın son günlerinde gidişata dur dedi. Görülen eski normallere dönmememizin zor olduğunu ortaya koyarken yaşanan gelişmeler umut verici. Son olarak aşının devreye girmesiyle bu illeti tamamen yeneceğimizi umuyor ve bekliyoruz.

2020 hepimiz için, insanlık için zor bir yıl oldu. Dileğimiz ve umudumuz 2021 de tüm acıların ve felaketlerin geride kaldığı bir yıl olması. Herkese başta sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl ve gelecek diliyorum…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap