SON DAKİKA
SON DAKİKA


Devlet millet Giresun'da
29.08.2020

 

Geçen hafta sonu Dereli başta olmak üzere, Giresun genelinde etkili olan şiddetli yağışlar sele ve büyük bir afete dönüştü. Özellikle Dereli ilçemiz görülmemiş bir felaket ve yıkımla karşı karşıya kalarak en fazla zararı gördü. 200’ün üzerinde esnafın dükkanı tamamen tahrip olurken, yüzlerce araç ve konut da zarar gördü. İlçeye ulaşım imkansız hale gelirken, elektrik ve su kesintisi uzun süre devam etti. En acısı da kayıplar ve ölümlerin de yaşanmasıydı.

Doğankent’te çöken yolda sele karışan jandarma aracında 5 askerimiz şehit olurken, Dereli de dahil 12 vatandaşımız kaybolarak hayatını kaybetti. Cumartesi sabahın ilk saatlerinden itibaren selin ve afetin büyüklüğü ve etkileri ortaya çıkarken ve görülürken devam eden saatlerde adeta bir seferberlik, teyakkuz haline geçildi. Tüm çevre il ve ilçelerin belediyeleri ve kurumları selin en fazla etkili olduğu Dereli başta olmak üzere, selden etkilenen ilçe ve beldelere araç, gereç, personel ve su-ekmek gibi ihtiyaçlarla akın ederek yaraların sarılması için büyük bir çaba içine girdi. Yine ilk saatlerden itibaren İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum, Ulaştırma Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli sel bölgesine gelerek bizzat incelemelerde ve çalışmalarda bulundular ve halen bölgedeler. Bölge milletvekilleri, vali, kaymakamlar, belediye başkanları, STK temsilcileri tüm güçleri ve destekleriyle sel bölgelerine akın ettiler. Herkesin ortak telaşı yaraları en kısa zamanda sarmak, mağdur olan vatandaşlara destek olmaktı.

Giresun’da yaşanan bu büyük afet sonrası başlatılan ve sürdürülen çalışmalar tarihi bir örnek olarak değerlendirilebilir. Çünkü bu ülke ve millet birçok büyük afet yaşamış ve geçirmiş, her afetten sonra dersler çıkarmış, daha güçlü ve organize olarak yaralarını sarmaya devam etmiştir. 17 Ağustos depreminde depremzelere günler/haftalar sonra ulaşılabilirken, bugün birkaç saat içinde devletin bakanları ve tüm birimleri afet bölgesine intikal eder hale gelmiştir. Allah bir daha böyle afetler, felaketler göstermesin ama yaşanacak bir afette gelişen refleksin geldiği noktayı görmek de sevindirici bir gelişme.

Afeti duyan Milletvekili Hasan Turan, afet bölgesine gitmek için tek başına ve 4 saat yürüyor. Bakanlar kepçelerle dereleri aşıyor. Uzaktan yakından herkes koşuyor…

Süleymanoğlu, Dereli’de

Öyle isimler koşuyor ki; acıda ve felakette nasıl kenetlendiğimizi ve yalnız olmadığımızı hatırlamak açısından çok değerli. Örneğin; Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı,  yönetim kurulu üyeleri Cengiz Fatih ve Bahattin Şener, Alucralı hemşehrimiz, geçtiğimiz dönemlerde AK Parti Giresun ve Samsun’dan milletvekili aday adayı olan, Halkbank Genel Müdür Yardımcılığı yapan ve şu anda Halk Factoring Genel Müdürü olan Selahattin Süleymanoğlu da geçtiğimiz hafta sonu Giresun’da meydana gelen sel afeti sonrası ağır hasar gören Dereli ve diğer ilçelerde ziyarette bulundular. Bunlar önemli ve değerli davranışlar. Her zaman Giresunlu hemşehrilerinin yanında olduğunu dile getiren Selahattin Süleymanoğlu, “Yaşanan bu afet herkes gibi bizleri de derinden üzmüştür. Biz de ne gibi katkılar yapabileceğimize bakacağız. Bu gibi afetler birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan çok zor durumlardır. Allah'ım bu gibi afetlerden korusun” diye konuştu.

Acı olmakla birlikte bu tür afetler devletin ve milletin nasıl bir araya gelebildiğini ve Türk insanının nasıl kenetlendiğini bir kez daha ortaya koymuş ve insanlığımızı hatırlatmıştır. Önemli olan da budur. Allah bir daha acı ve keder göstermesin.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap