SON DAKİKA
SON DAKİKA


De-mir-yo-lu...
15.11.2019

Devletin kayıtlarında; "Toplum Yararına Program." Uygulamada ise; "Tembellik Yararına Program." İŞKUR eliyle, gerçek manada çalışmayan, üretmeyen insanlara "Bir avuç bostan yan gel yat Osman" misali tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan devlet hazinesinden aylarca, yıllarca para verilmesi uygulamasına nihayet iş dünyasından da "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hadisine uygun bir açıklama, tepki geldi.

 

MÜSİAD Trabzon Şubesi, onlarca, yüzlerce iş dünyası, sivil toplum örgütünün sustuğu, sesini çıkarmadığı yanlışa kelimenin tam anlamıyla "zehir zemberek" açıklamayla tepkisini koydu. Aylardır bizim gibi 3-5 kalem oynatıcının da yüreğini su serptiler. İktidara yakın iş alemi kuruluşu olarak nitelense de, "benim tosuncuklarım" demeyen MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan ve arkadaşları, çalışmayı en büyük ibadet sayan bir dinin mensupluğuna hiç ama hiç uymayan bu İŞKUR eliyle böylesine garip, yanlış, kötü, berbat ve de ekonominin temeline dinamit koyan uygulamayı yerden yere vurarak "Üretmeden, çalışmadan kalkınma olmaz" diye feryat eden, çırpınanların da yüreklerine su serptiler. Tek başına şu ifade, ibare bile bu vahim uygulamayı o kadar iyi tarif ediyor ki: "TYP, devletin kendi eliyle yaptığı ve üretime zerre kadar katkısı olmayan, aksine gerçek istihdama darbe vuran ve işçi açısından tembellik yaratan bir uygulamadır."

 

Önceki gün düzenledikleri basın toplantısı ile bu konudaki vahameti, gerçekler ve çözüm mönerileri ile ortaya koyan Ali Kaan ve arkadaşlarına teşekkür etmek yetmez. Herkes, istihdam etme, çalışma adına "kendi kendini kandırmaktan" başka bir şey olmayan bu uygulamanın sonlandırılması için tepki göstermeli, "En kötü gerçeğin, en güzel yalandan iyi olduğunu" bilenlerin yönettiği MÜSİAD Trabzon Şubesi'ne bu konuda azami destek vermelidir.

 

KURBANI KURBAN EDECEKLER!

 

Kurban Bayram'ına daha 20 gün var! Ama, birileri şimdiden "Kurbanlıklara hücum etmeye" başladılar bile. Her taraf "Kurbanlarınızı bize verin" anlamına gelen, dernek, vakıf, hayrat, kurs, cemaat, tarikat afişleri ile dopdolu! Adeta bir sektör, bir pazar oluşturulmuş!

 

Kimisi 600 TL'den başlıyor. Kimisi 800- 900 TL'den dem vurup, "Büyük küçük demeden, biz sizin adınıza cellatlık eyleriz" mesajı gönderiyor. Hem de, bir zamanlar aynı şekilde kurban istismarı yapan bir ihanet hareketinin gerçekleri gözler önünde iken! Ben buna "Kurbanı kurban eden hareket" diyorum! Hem de, neredeyse kurbanla dalga geçecek kadar bir zihniyet! "Online kurban" ibaresi bile var! Bu neye benziyor bilir misiniz? Cep telefonu mesajı ile bayramlaşmaya!

 

Sarılarak görüşme, tokalaşma, göz göze gelme, birbirini ziyaret etmeyi kenara koyan mesaj ile bayramlaşma Allah katında ne kadar kabul görürse, bu aracı-tefecilerle kurban kesimi de o kadar muteber olacaktır. Devlet buna, geçmişte olduğu gibi seyirci kalabilir. Ama kurban, devletin değil, bireyin tercihi ile kabul görecektir. Onun için, önce Diyaneti İşleri Başkanlığını bu konuda göreve davet ediyor, devleti de geçmişten ders almaya, benzerlerinin zuhur etmesine meydan vermemeye çağırıyor, sizlere de bunlara uyup; "Kurbanınızı kurban eylemeyin" diyorum.

 

İMKÂN; SIFIRLAR İSE...

 

Ekonomi ile ilgili genel tahminleri büyük oranda isabet kaydeden İbrahim Kahveci'nin Karar gazetesindeki yazısında yer alan iddiası: "Israrla diyorum ki; Devlet kemer sıkmaz ve verimliliği artırmaz ise ekonomiyi toplamamızın imkanı nerede ise sıfırdır.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap