SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çakırmelikoğlu
29.11.2019

Bu hafta Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Hasan Çakırmelikoğlu’ndan ve başarılarından bahsetmek istiyorum. Sivil Toplumun en önemli ve önde gelen kuruluşlarından olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini uzun yıllardır ve başarıyla yürüten Sayın Çakırmelikoğlu, ülkemizin en önemli ve tanınmış meşrubat markası Freşa’nında sahibi.

 

Sanayici kimliği bir tarafa, başkanlığını yürüttüğü Giresun Ticaret ve Sanayi Odasıyla, Giresun’un gelişiminde hep önde ve sorumluluk sahibi olarak yer alan Çakırmelikoğlu, Giresun’la ilgili her türlü yatırım ve gelişim planlamalarında ön saflarda yer alarak kamuoyu oluşturulmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Ordu-Giresun havaalanının yapılmasında, Giresun Fındık Borsasının kurulmasında hem Çakırmelikoğlu hem de Ticaret Odası olarak katkıları ve emekleri çoktur. Giresun Sanayisinin gelişmesi ve altyapısının oluşmasında 2.OSB’nin kurulmasında büyük katkıları vardır. Toplumun doğru bilgilenmesi ve yönlenmesinde öncü fikirleriyle hep rehber olmuş, Giresun’un gerek Türkiye’de gerekse dünyada tanınmasında önemli bir isim olmuştur. Onun bu başarısı aynı zamanda Giresun’un marka değeri kazanmasına da vesile olmuştur. Dünyanın her yerinde satılan her şişe Freşa ya da Fresher aynı zamanda Giresun’un doğasını da tüm dünyaya tattırmakta ve bilinirliliğini de artırmaktadır. Özellikle son yıllarda doğal olanın peşinden koşmaya başlayan tüm dünya insanları sağlık ve lezzetin de en doğalını aramakta ve istemektedir.

 

İşte Giresun’dan doğan Freşa ve Fresher markaları da sağlık ve lezzetin en doğalı olarak Giresun’un tüm dünyaya hediyesidir. Bu lezzet ve doğallık ve markanın tutulurluğu Giresun’u da ilgi odağı haline getirmekte/ getirmeye devam etmektedir. Son yıllarda bu doğal ve sağlıklı lezzetin kaynağını tüm dünyaya tanıtmak için Giresun’a gelen TV’ler, özel haber ve belgesel çekimleriyle bu ilgiyi desteklemektedir. Giresun’un doğası ve keşfedilmemiş tüm yönleri bu programlarda anlatılmakta ve gösterilmektedir. Giresun’un turizm geleceği açısından da çok önemli olan bu tanıtımlar yakın gelecekte Giresun’u en önemli turizm destinasyonları arasına sokacaktır.

 

Giresun gibi Sanayi ve Ticaret alanında gelişimini tamamlayamamış ve bu gelişimi oldukça yavaş ilerleyen şehirlerde Sayın Çakırmelikoğlu gibi; cesaretli, girişimci ve başarılı insanlara daha fazla ihtiyaç vardır. Biz onların bu başarılarını yakından takip ediyor ve Giresun adına mutlu oluyoruz. Giresun’da açılan her fabrika, her sanayi kuruluşu ya da üretim işletmesi ekonomik anlamda geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor.

 

Giresun’un gelişimi noktasında birçok konuda katkısı ve emeği olan Sayın Çakırmelikoğlu; Karadeniz sahil yolu, Çevre yolu, Havaalanı, Doğal gaz gibi ulaşım ve enerji sorunlarının çözülmesinde katkı sağlarken son olarak da bölgemize gelmesi beklenen Demiryolu/ Hızlı Tren konusunda da öncülük etmekte ve beklenen Hızlı Tren hattının Samsun- Sarp hattından gelmesi için çaba göstermektedir. Sayın Çakırmelioğlu ve Giresun’un önde gelen isimlerinin bu konulardaki fikirleri her zaman önemli olmuştur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap