SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bulancak’ta büyük dönüşüm
15.08.2020

 
Bunu Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar söylüyor. Hatta söylemiyor başlatılan büyük projelerle bizzat hayata geçiriyor. Bulancak, Giresun’un ekonomik ve nüfus olarak en büyük ilçesidir. Sahilde şehir merkezi 8 km boyunca denize kıyıdır. Başkan Yakar, ikinci dönem hizmetini veriyor. Yani yaklaşık 6 yıldır belediye başkanı. İlk döneminde altyapıya ağırlık ve önem veren Başkan Yakar, yine ilk döneminde altyapı işlerinin neredeyse tamamını bitirdi, şehir genelinde de birçok cadde ve sokağın asfalt, kaldırım baskı beton, aydınlatma, yeraltı ve yer üstü otoparkları, spor alanlı çocuk ve aile parklarını bitirerek Bulancak’ta büyük fark yarattı.

Bulancak ölçeğinde mega işler sayılacak, Giresun’da tek ve birçok il merkezinde dahi yeni yapımına başlanan biyolojik arıtma tesisi, beton santrali ve işlevsel bir belediye şantiyesi, içme suyu, atık su, yağmur suyu hatlarını tamamen yeniledi. En önemli sorunlardan olan Doğalgaz meselesini de büyük ölçüde çözerek bu yıl içinde şehirde doğalgaz kullanımına başlanıyor. 

Bugünlerde açıkladığı ve belediyeye ait sosyal medya hesaplarından da canlı yayın programıyla duyurduğu büyük dönüşüm projeleri ise gerçekten çok büyük. Gerek korona salgını gerekse ekonomik sıkıntılara rağmen Bulancak gibi bir yerde toplam 100 milyona (eski parayla 100 trilyon) dayanan bir bütçeye ulaşan bu projelerin neredeyse hepsi başladı, hatta bitme aşamasına gelenler var. Doğru planlama ve geçmişten gelen çalışmalar sonucu oluşan projelerin kaynak sıkıntısı bulunmadığını da belirten Başkan Yakar, “Tüm projelerimiz 2022 sonunda bitmiş olacak. Göreve gelirken sözünü verdiğimiz Bulancak’ı gelişmişlikte ülkemizin ilk 50 ilçesi arasına sokacağız söylemimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bugünkü haliyle ve 2022 sonunda ulaşacağımız haliyle Bulancak, Karadeniz’in ve ülkemizin parlayan yıldızlarından biri haline gelecektir” dedi.

Peki nedir bu projeler, hangi aşamadalar ve ne zaman tamamlanacaklar bir göz atalım; 

Bulancak Millet Bahçesi: Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Karadeniz’in en büyük abide camisi Sarayburnu Camisi yanında 37 dönüm alanda inşa edilecek. Kamulaştırma ve temel çalışmaları tamamlandı. Bütçesi 29 milyon. 2022 sonunda hizmette.

Yeni Belediye ve Kent Meydanı: Mevcut belediye binasının arkasında bulunan alanda yapılacak. Temel kazısı tamamlandı. Yeni bina yapılınca mevcut belediye yıkılacak 1.5 dönüm olan kent meydanı 3.5 dönüme çıkacak ve yeniden düzenlenecek.

Selçuk Bayraktar Parkı: Merkezde İskele-Öğretmenevi güzergahında iki yol arasında 14 dönüm alanda yapımına başlandı. 2021 sonunda tamamlanacak.

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu: Sahilde Fatoğlu Kavşağı, Pazarsuyu Balıkçı barınağı arasında 8 km boyunda Karadenizin en uzun bisiklet yollarından olacak. Aydınlatma, ağaçlandırma ve oturma gruplarıyla sosyal bir alan olacak. Bütçesi 4 milyon TL. 2021 sonunda tamamlanacak.

Galericiler Sitesi: Pazarsuyu Deresi kenarında duble sahil yoluna cepheli. 52 dükkandan oluşacak. Aynı zamanda Ordu-Giresun açık oto pazarı olarak kullanılacak. 2020 sonunda tamamlanmış olacak.

15 km Sıcak Asfalt: Şehrin altyapısı biten cadde ve sokakları ile Küçük Sanayi Sitesi ana ve yan yollarıda dahil olmak üzere 15 km sıcak asfalt çalışması yapılacak. 2022 sonunda tamamlanacak.

Güzelyalı Yolu: Küçük Sanayi Sitesi ve Pazarsuyu Deresi arasında kalan ve şehrin yeni gelişim lanı olan Güzelyalı yolu yeniden ve sıfırdan yapılacak. Sanayi kavşağı ve Jandarma Karakolu önünde iki adet döner akıllı kavşak yapılacak ve şehir trafiği büyük ölçüde rahatlatılacak. 2021 sonunda tamamlanacak.

Bulancak adına büyük heyecan yaratan bu projelerin hepsi vaat ya da kağıt üzerinde değil sahada hayata geçmiş, başlamış ve bitmek üzere olan muazzam projeler. Bu anlamda Başkan Yakar’ı kutlamak gerek. Bu zor ve sıkıntılı günlerde böyle güzel gelişmelerin yaşanması ülkemiz ve geleceğimiz adına da umutlarımızı artırıyor. Allah devlete ve millete güç versin.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap