SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bulancak Kaymakamı
17.01.2020

Bulancak Kaymakamlığı girişinde (içerde) bulunan ayakkabı boyacısını gören vatandaşlar ilk görüşte garipsiyor ve bunun burada ne işi var diye soruyordur herhalde. İlk görünce bende garipsemiş ve “Sen burada ne yapıyorsun?” diye sormuştum. Aldığım cevap karşısında ise hem şaşırmış, hem de sevinmiştim. “Beni Kaymakam bey koydu buraya. Ben artık burada çalışıyorum!” dedi. İşte o zaman hem makam sahibi hem de insan olmanın/olabilmenin inceliğini orada ta içime kadar hissettim. Bulancak Kaymakamı ALİ İKRAM TUNA’dan bahsedeceğim bu yazımda. Daha Bulancak’ta göreve başlayalı birkaç ay olmasına rağmen kalitesi ve yaklaşım farkıyla kendini hemen hissettirdi ve sevdirdi. Kışın bu soğuk günlerinde Kaymakamlık girişi önündeki, ekmek mücadelesi veren bir garibanı ilk günde fark ederek içeri alması en büyük insanlıktır. Bundan sonra yazacaklarım ise sadece ayrıntı olarak kalacaktır. Hacı Bektaş-i Veli’nin çok sevdiğim bir sözü geldi aklıma: “Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler, iyidir!”

 

Kendisiyle tanıştığımda; ayakkabı boyacısı ayrıntısı da eklenince daha ilk dakikalarda hissettirdi iyi bir insan olduğunu. Duruşu, bakışı, konuşmasındaki samimiyet karakterini hemen ortaya koyuyordu zaten. Anadolu insanının o naif, kendine özgü sıcaklığının her zerresini hissettiren bir yaklaşıma sahip. Zor ve mahrumiyetlerle dolu ücra bir Coğrafya’da dünyaya gelip, azimle hayata tutunmuş ve kendini yetiştirmesini bilmiş. Yetiştikçe ve makam aldıkça olgunlaşmış ama daha çok adam/insan olmuş.

 

Fark ettiyseniz adını da büyük harflerle yazdım. Keşke imkan olsa altın yaldızla yazabilsem. O kadar değerli bir insan artık gözümde. Daha göreve başlayalı birkaç olmasına rağmen Bulancak’ta, görev yaklaşımı ve çözüm odaklı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Himayesindeki kurum ve kuruluşların aktif ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için ikili ilişkilerini samimiyet ve liyakat üzerine tesis ederek, sürekli ziyaret ve değerlendirmelerle aktive ediyor. Gittiği her yerde ve görevde en büyüğünden en küçüğüne vatandaşla yakından ilgileniyor ve sorunlarını dinliyor. Çözüm odaklı yaklaşıp sorunları yerinde değerlendirerek ertelemeden gereğini yerine getiriyor. Zaten hasret olduğumuz da bu yaklaşım değil mi? Bürokrasiye boğulmuş devlet işleyişinin samimiyetle hızlanması ve sorunların anında çözüm bulması. İşte Kaymakam Ali İkram Tuna tam da böyle bir adam!

 

Özgeçmişine baktığımızda da daha genç yaşta olmasına rağmen başarılarla dolu bir kariyeri var. Tecrübelerle yoğrulmaya devam eden bu kariyer gelecekte de önünü açacak ve Sayın Kaymakamı çok daha iyi yerlerde görmemize vesile olacaktır diye düşünüyorum. İyi insanlara hasret kaldığımız bugünlerde Bulancak olarak böyle bir Kaymakama sahip olduğumuz için şanslıyız. İyi ki geldiniz Sayın Kaymakamım, iyi ki bizimlesiniz. Tekrar hoş geldiniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap