SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu işi kim çözer?
10.10.2018

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın girişimleriyle, Bulancak’taki akademik yapılanmaya sıcak bakan Giresun Üniversitesi yönetimi, Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’ta açılmasına 20 Eylül 2018 tarih ve 2018-150/7 no’lu Senato Kararıyla onay verdi.

Bu Bulancak adına tarihi bir gelişmedir. Geçmişte İslami İlimler Fakültesi de verilen Bulancak, katakulliyle İslami İlimleri alamamıştı. Şimdi aynı oyunlar Diş Hekimliği Fakültesi için de oynanıyor. Giresun STK’larının öncülüğünü yaptığı bir kampanyayla Diş Hekimliği Fakültesinin Merkezde kalması isteniyor. Hatta işi daha da ileri götüren bu ileri gelenler, rektörün de başkanlık yaptığı bir toplantıda rektörü uyarma, hatta tehdit etmeye kadar işi götürüyorlar. Rektör bu işi ne kadar yer bilemem. Senato bir üniversitenin en üst kuruludur ve akademik bir heyettir. Bağımsızdır ve üniversitenin namusudur! Senatonun aldığı bir kararın bu kadar ayağa düşmesi zaten kabul edilemez. Eğer baskıyla ve senato kararına rağmen Diş Hekimliği Fakültesi Bulancak’tan geri alınırsa üniversitenin saygınlığına da büyük gölge düşer.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’a verilmesini istemeyenler önce merkezin mevcut problemlerini çözmek için çaba gösterirlerse Giresun’a daha büyük hizmet verirler.

Merkezde; Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp, İslami İlimler, Mühendislik, Spor Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakültesi de dahil olmak üzere 7 fakülte var. İslami İlimler ve Spor Bilimleri Fakültelerinin binaları yok! Fen Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri aynı binada üst üste eğitim veriyorlar. Yetmezmiş gibi İslami İlimler Fakültesi de aynı binada eğitim veriyor! Eğitim ve Tıp Fakülteleri 40 yıllık eski binalarda sıkış tıkış ve Meslek Yüksek Okullarıyla yanyana. 2006 da kurulan Giresun Üniversitesi’ne 12 senede sadece Fen Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri binaları yapıldı. Ordu üniversitesine yapılan yeni binaların haddi hesabı yok! Güre yerleşkesi mahalle arasında kaldı. Fiskobirlik arazisi bir türlü üniversiteye tahsis edilip sahile indirilemediği için bir türlü kampüs görüntüsüne ve üniversite kimliğine kavuşulamadı…

2015’de kurulan Diş Hekimliği Fakültesine 3 yıldır merkezde bina ve yer bulunamadığı ve fakülte eğitime başlayamadığı için Bulancak seçeneğini değerlendiren Üniversite yönetimini tehdit edeceğinize yukarda yazdığım problemlerin öncelikle çözülmesine çaba göstermeniz daha doğru olmaz mı?

Tüm sahil ilçelerinde fakülteler ve çoğunda MYO’lar mevcutken Bulancak’a bu kadar karşı çıkmanın anlamı ne? Bulancak Giresun Merkezin hemen dibindeyken bu karşı çıkış niye?

Sonuç olarak Üniversite yönetiminin göreve geldiği günden itibaren aldığı en doğru kararlardan olan Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta açılması kararının arkasında durması ve desteklenmesi gerekmektedir. Bulancak Giresun’un en büyük ve güçlü ilçesi olarak tavrını koymalı ve haklı olarak aldığı Diş Hekimliği Fakültesini elinde tutmasını bilmelidir. Bu konuda en önemli görev ise Bulancak’ın bağrından gönderdiği kendi evladı olan Milletvekili Sayın Kadir Aydın’a düşmektedir. Sayın Aydın bu sınavı iyi vermeli ve Bulancak’ın kazanılmış hakkını alana kadar da peşini bırakmamalıdır. Bu işi Kadir Aydın çözer!

Binası neredeyse hazır olan ve tüm eksiklikleri Bulancak Belediyesinin katkılarıyla giderilecek olan Bulancak Diş Hekimliği Fakültesi ilçemize hayırlı olmalı…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap