SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bakanlar buradaydı…
12.09.2020

Süleyman Soylu/İçişleri Bakanı

Bekir Pakdemirli/Tarım ve Orman Bakanı

Murat Kurum/Çevre ve Şehircilik Bakanı

Adil Karaismailoğlu/ Ulaştırma ve Altyapı Bakanı…

Milletvekilleri, Üst Düzey Bürokratlar, Siyasiler, STK’lar…

Ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan…

22 Ağustos 2020 gecesi, Dereli başta olmak üzere tüm Giresun’da yaşanan sel afeti sonrası adeta seferber oldular, sabahında Dereli’ye geldiler ve günlerce Dereli’yi, sel bölgelerini terk etmediler. Yeri geldi helikopterle havadan, yeri geldi ellerinde değnekler çamur içinde bahçelerden, dozer kepçesinde azgın derelerden geçerek incelemelerde, tespitlerde bulundular, talimatlar vererek yaraların hızla sarılması için büyük çabalar gösterdiler…

Özellikle yukarda saydığımız ilk dört bakanımız sel bölgesini mesken edindiler. Yani başlıkta İngilizce olarak yazdığımız gibi “Bakanlar buradaydılar”

Bunlar alışık olduğumuz görüntüler değildi. Hep Ankara’da olan çoğunlukla TV’de, gazetelerde gördüğümüz bu insanlar hep aramızda yanı başımızdaydılar.

Devletin güçlü ama şefkatli elini ilk defa bu kadar yakından hissettirdiler. Yaraların bu kadar hızlı sarılabildiğini ilk kez gördük.

İşte Dereli, bir kaç günde selin getirdiklerinden temizlendi ve yeniden inşa ediliyor. Esnafın, üreticinin ve halkın tüm mağduriyetleri anında gideriliyor.

Aslında olması gereken, ama yakın zamana kadar bir türlü olmayan/olamayan devletin yeni yüzünü acılar olsa da görmüş olduk. Yarınlarda yaşanacak acılar ve felaketlerde yalnız olmadığımızı/olmayacağımızı hissettiren bir devlet yapısını artık görmüş olduk.

Eskiden deprem, sel, yangın gibi doğal afetler sonrası günlerce beklenen yardımlar, alınması gereken tedbirlerin yıllarca hayata geçmediği dönemler geride kaldı. En ufak bir doğal afet sonrası; Kızılay, AFAD, UMKE, AKUT, 112 Acil, Jandarma ve Emniyet Teşkilatları bünyesinde kurulan gerek resmi gerek sivil teşkilatlar anında müdahale etkinliğine ve yetkinliğine sahipler. Belediyeler ve Özel İdareler bünyesindeki tüm araçlarla anında takviye ve müdahalelerde bulunabiliyorlar. Tabi bunların alt yapılarını hazırlamak, teşkilatlanmalarını sağlamak ve tedarik imkanlarını sağlamak büyük devlet işi. Yani sadece bu açıdan bile bakıldığında Türkiye’nin ne büyük bir seviyeye ulaştığını ve ne kadar büyük bir devlet haline dönüştüğünü söyleyebiliriz. Zor zamanda devletin anında yanınızda olması/olabilmesi büyüklüğünü ve güçünü göstermezde neyi gösterir. Allah devlete de millete de zeval vermesin. Her türlü afet ve felaketlerden korusun. Korusun ama felaketler karşısında da güçlü bir şekilde mücadele ve müdahale etme imkanlarından da geri bırakmasın.

İmkan ve güç bir yana bu felakette, makam ve mevkinin yanında insan olabilmenin de gücünü görmüş olduk. İşte adı geçen bakanlarımız bu felakette en fazla insanlıklarını ortaya koydular. Makam ve mevkilerinin kendilerine sağladığı gücü ve ayrıcalıkları bir tarafa bırakıp günlerce insanların yanında yer aldılar. Bizim bile normal zamanlarda dahi gitmek istemediğimiz zorlu fındık bahçelerinden, heyelan, yağmur ve çamura rağmen ellerinde değnekle saatlerce yürüyerek afet bölgelerini gezdiler, insanların dertlerine ortak oldular. Önce insan olduklarını hatırlattılar. Sel olduğunu öğrenince arabasını sel bölgesinde bırakıp 4 saat yürüyerek ve ölüm tehlikeleri atlatarak Dereli’ye gelen Sayın Milletvekilimiz Hasan Turan, milletvekili kimliğini hiç aklına bile getirmeden insanların yardımına koştu. Önce insan olabilmek işte böyle bir şeydi.

Bakanlar, milletvekilleri ve tüm yetkililer hep buradaydılar. Bundan sonra da burada, aramızda olmaya devam edecekler.

İşte güçlü devlet böyle olunur… 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap