SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atanmışlar ve tayinleri
4.07.2020

 
Son Valiler kararnamesiyle görevlerine yeni başlayan Ordu Valisi Sayın Tuncay Sonel ve Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü’yü makamlarında ziyaret ederek tanışma fırsatı buldum. Öncelikle her iki valimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Valiler, merkezi hükümetin illerdeki temsilcileri ve en üst düzey yetkilileridirler. O ilin tüm sorumluluğu ve yükü omuzlarındadır. Göreve başladıkları andan itibaren illeri artık evleridir. O yüzden birinci öncelikleri halkla ilişkilerdir. Vazife ve görevler yetki ve imkanlar dahlinde bir şekilde yerine getirilir ve sürdürülür. Ancak halkın sevgisini ve takdirini kazanmak marifete tabidir.

Uzun yıllardır gazetecilik yapmaktayım ve temsilcilik alanım Ordu ve Giresun’da Sayın Valilerimiz başta olmak üzere, atanmış ya da seçilmiş çok fazla devlet adamıyla, sivil toplum temsilcisiyle, siyasetçilerle, iş insanıyla muhatap oluyoruz. Seçilmişler daha çok yerel kaynaklı olurken, atanmışlar memleketin farklı diyarlarında yetişerek, tayin yoluyla gelmekte ve hayatlarımıza dokunmaktadırlar. Tayin süreleri genellikle birkaç yılla sınırlı olan atanmışlar daha çok kişilikleri ve yaklaşımlarıyla ön plana çıkıp hayatımızda izler bırakırlar. İşte mesleğim sayesinde bölgemde çok fazla atanmışla tanışma, dostluk kurma imkanı bulan biri olarak, şöyle geçmişe baktığımda iz bırakanların sayısının da oldukça fazla olması mutluluk veriyor. Son giden valilerimizde bizde güzel izler bıraktılar. Yeni görevlerinde ve görev yerlerinde kendilerine başarılar diliyorum.

Yeni Valilerimizi ziyaretimden izlenimlerime gelince, her iki Valimizin de samimi karşılaması ve duruşu, engelsiz erişimleri beni mutlu etti. Görevlerine ve görev yaptıkları yere karşı hazır ve donamımlı olmaları, ilk günden sahaya inerek çevreyi tanıma ve vatandaşla irtibat kurma çabaları sevindiricidir. Devletin vatandaşına yaklaşımı artık eskisi gibi değil. Çözüm odaklı ve her an vatandaşın hizmetinde olma yaklaşımı Valilierimiz nezdinde de vücut bulmuş. Her an herhangi bir köy ziyaretinde görebileceğiniz, bir cenazede, ya da düğünde yanınızda oturabilecek kadar samimiler.

En önemlisi, bu samimiyet vatandaşın devlete olan güvenini artırıyor. Böyle de olmalı zaten. Bu anlamda görevlerine yani başlayan Sayın Ordu Valimiz Tuncay Sonel’e ve Giresun Valimiz Sayın Enver Ünlü’ye takrar hayırlı olsun dileklerimi ileterek, görevleri sona erene kadar aynı samimiyetle görev yapmalarını ve başarılar diliyorum.

Güle güle komutanım!

Evet bu tayin ve atanma durumunun da böyle üzücü bir yanı var. Görev süresince kurulan dostluklar yeni tayinle sona ermese bile uzaklaşıyor. Bugünlerde de böyle bir hüznü yaşıyorum. Bulancak İlçe Jandarma Komutanımız, abimiz Yüzbaşı Cihan Gültekin, dört yıllık görevinin ardından yeni görev yeri Şırnak’a tayin oldu ve ilçeden ayrıldı. Güzel dostluklar ve anılarla gidiyor. Yeni görevlerinde kendisine başarılar diliyorum. Allah herkese ardından güzel anılar ve duygular bırakan ayrılıklar nasip etsin…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap