SON DAKİKA
SON DAKİKA


Adaylar tamam!
23.01.2019

Giresun’da, 16 Ocak Çarşamba günü yapılan ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtımı tam da beklendiği gibi oldu. Çoğunlukla mevcutlarla devam kararı alınan Giresun’da iddialı bir şekilde yerel seçimlere hazırlanan AK Parti, bundan sonra hızlı bir şekilde sahaya inerek seçmenin karşısına çıkacak.

Giresun Merkez’de İl Başkanı Zeki Şenlikoğlu ile seçimlere giden AK Parti, ilçelerde de; Bulancak’ta Recep Yakar, Keşap’ta Mehmet Emür, Espiye’de Mustafa Karadere, Tirebolu’da Abdullah Karabıçak, Görele’de Tolga Erener, Eynesil’de Coşkun Somuncuoğlu, Çamoluk’ta Musa Varıcı, Dereli’de Zeki Şenlikoğlu, Güce’de Aytekin Geçgel, Şebinkarahisar’da Şahin Yılancı, Yağlıdere’de Abdurrahman Kırhasanoğlu ile mevcut başkanlarla yola devam kararı alırken, Piraziz’de Uğur Melikoğlu, Alucra’da Yalçın Eker, Çanakçı’da Sezer Kadakal ve Doğankent’te Rüşan Özden isimlerini açıkladı.

Mevcut başkanların büyük oranda devam edecek olması seçim istikrarı açısından olumlu değerlendirilirken, değişim beklentilerini boşa çıkardı. Birçok aday adayının beklentisini boşa çıkaran aday açıklamaları heyecanın da düşük olmasına neden oldu denilebilir. Çoğu başkan tekrar aday olacağını bildiği ya da hissettiği için rahatlığıyla dikkat çekerken, üzerinde düşünülen adaylar daha heyecanlıydı. Keşap ve Tirebolu başkanlarının tekrar aday gösterilmesi, önceki dönemde MHP’nin adayı olan Uğur Melikoğlu isminin Piraziz’de aday olarak açıklanması aday tanıtım toplantısının sürprizleri olarak değerlendirildi. Her ne kadar bir önceki akşamdan listeler belli olsa da son dakika sürprizi beklentileri de boşa çıkmış oldu.

Toplantının bir diğer önemli tarafı da milletvekili konuşmalarıydı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Grup Başkan Vekili Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, sırasıyla Giresun milletvekilleri Sabri Öztürk, Kadir Aydın ve Cemal Öztürk birer konuşma yaptılar. Milletvekilleri; ilk günkü heyecan ve inançla yola devam edecekleri açıklanan adayların altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasının bulunduğunu ve bundan sonra da mutlak başarı için birlik ve beraberlik içinde çalışarak hep birlikte Giresun’u kazanmak için mücadele edeceklerini dile getirdiler. Konuşmalardan, açıklanan isimlerde milletvekilleri olarak etkilerinin olmadığı listenin daha çok genel merkez ve Cumhurbaşkanı kararı ile belirlendiği vurgusu yapıldı denilebilir.

Sonuç olarak, merak ve heyecanla beklenen AK Parti adaylarının da belli olmasıyla Giresun’da seçim maratonu da başlamış oldu. Seçimlere fazla da bir zaman kalmadı. Süreç heyecan ve mücadele içinde geçecektir. Ancak bu sürecin kirlenmeden ve çirkinleşmeden tamamlanması önemli. Tüm siyasi partilere ve adaylara şimdiden hayırlı olmasını ve başarılar diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap