SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadın yaşam özgürlük
19.12.2019

Kadınlarımızın hayatına uzanan eller kırılsın. Daha ne kadar susacağız ve sessiz kalacağız. YETER ARTIK! Adı Özgecan, Gülenda, Ceren, Gülnur, Tuğba, Zehra, Emine, ... uzadıkça uzuyor. Uzadıkça da her isim yüreğimizi kanatıyor. Bu kadar katili nasıl yetiştirdik? Kim yol açıyor bunlara? Nasıl oluyor da katiller yanı başımızda dolaşıyor? Ya anamız ya yarimiz ya kızımız. Bu yıl yanıbaşımızda yaklaşık 500 kadın öldürüldü ve bine yakın kadın da şiddet gördü. Kadınlarımız vahşice hiç sorgusuz sualsiz insan olduğunu varsayan yaratıklar tarafından tek tek yok ediliyor. Neden izin veriyoruz, neden sessiz kalıyoruz? İtiraz etmeliyiz yetmez isyan etmeliyiz hep beraber. Biz ki bu ülkeyi Halide, Nezahat, Şerife, Fatma, Halime, Ayşe annelerle birlikte kurtardık ve kurduk. Kuruluşta ve kurtuluşta kadının yeri erkeğin arkasında değil yanında, yoldaşı, yol arkadaşı iken şimdi neden geriye düştü? Genç Cumhuriyet kadınlarımızı bizden ayrı koymazken, bir çok ülkeden önce ona haklarını verirken şimdi canlarını neden korumak zorunda kalıyorlar? Kuruluşun ve kurtuluşun her aşamasında yer alan kadınlarımız kurucu önderlerimizin yanında modern insanlığın simgesi iken şimdi neden hakları yok sayılıyor?

 

Yeter artık anamın, kardeşimin veya kızımın katilleri dolaşmasın sokaklarımızda. İnsan olmadıklarını haykıralım, mahkum edelim yaşamımızda. Yasalar kadınlarımızı korumak için yetmiyor. Neden kadınlarımızı korumak zorunda kalan bir ülke olduk. Bu bir çelişki değil mi? Nerede kaldı insanlığımız veya o kutsal inancımız. Kadınlarımızı korumak için değil katilleri affetmemek için hazırlanmalı yasalar.

 

Suç bizde be kardeşim. Bizi taşıyan, doğuran, büyüten, aynı yastıkta hayatı paylaşan, bize her alanda bakan yol arkadaşlarımıza karşı neden acımasız oluruz? Siyasette sen bilmezsin deriz.

Ekonomiden sen anlamazsın deriz.Yaşamda sen geri dur deriz.Kadınsın sen yapamazsın deriz.Oysa ki üreten onlar tüketen biz.Üreten kadınlarımız yöneten ise biz.Yaşamı kuran ve dünyaya merhaba dedirten, büyüten onlar, yaşamdan koparan biz. Biz neyiz? Sabah kalktım aynaya baktım. Katiliz. Sessiz kaldığımız, durumu kabullendiğimiz için katiliz. Katillere karşı erkekler olarak sokaklara çıkmadığımız için ortağız. Gerekli düzenlemelerin yapılmasında ısrarlı mücadele yürütmediğimiz için katiliz.

 

Kadınlarımızın mücadelesine yol arkadaşı olup savaşmadığımız her cinayete ortağız. Caniyiz kısacası. Yaratanını yok sayan ve ezenleriz. Kadın diyoruz ya bizi nasıl sakınarak karnında taşır, büyütür ve dünyaya getirir. Gözümüzü dünyaya merhaba diyerek açtığımızda ilk olarak annemizin kokusunu alırız. Kadın bizi büyütür, yetiştirir, telimizin kopmaması için en direngen haliyle mücadele eder. Biz bencilce ve vahşice davranarak düşünmeyiz bunları, yok sayarız kadınlarımızı.

 

Yarimiz olur aynı evi paylaşır, aynı yaşamı sürdürmek için geleceği kurmaya çalışırız birlikte. Mutfağında, evinde, sokağında yaşamın her alanında biz erkeklerden bir kat daha fazla çalışır ama karşılığını asla almazlar. Biz egemen görür kendimizi ve daha az çalışarak daha çok alırız çalışmanın karşılığını. Bu olurken sömürürüz yarimizi, anamızı, kızımızı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap