SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadın yaşam özgürlük(2)
26.12.2019

Artık yeter. Değişmeli bu gidiş ve bu düzen. Kızımızın özgürlükleri neden oğlumuzun özgürlüklerinden daha geridir. Biz vahşi miyiz? Yoksa üretim ilişkilerini ellerimizde tutarak, kadınımızı yok sayarak insan olmaktan uzaklaşmaya mı başladık? Kadınlarımızı sadece cinsel meta olarak mı görmekteyiz? Yeter artık kadınlarımıza yapılan zulüm.

 

Hani gelişmemiş ülkeler var ya kuzeyde. O ülkede dünyanın en genç ve kadın başbakanı kabinesinin çoğunluğunu kadınlardan oluşturuyor. Bunu yaparken bile kadın veya genç olmanın öneminin olmadığını ifade ediyor ve siyaseten yaptıklarının önemli olduğunu vurguluyor. Yani demokrasiyi özgürlükleri ve eşitliği önemli sayıyor. Biz ise henüz kadınlarımızı yaşatmayı bile beceremiyoruz. Yeter artık her alanda kadınlarımız olmalı yaşamın kendisinde. Çünkü kadın demek yaşam demek, kadın demek özgürlükler ve demokrasi demek. Siz hiç duydunuz mu bir kadının evladına kötü davrandığını. Ama bir evladın annesini veya bacısını hunharca yaşamdan kopardığını duymaktayız sürekli olarak.

 

Neden biz bu hale nasıl geldik?

 

Bugün Atatürk'e, İnönü'ye ve arkadaşlarına dil uzatanlar, Osmanlı'yı övenler Cumhuriyet'imizin kadınlara verdiği haklardan rahatsız olanlardır. Yeter artık daha geri gitmek istemiyoruz. Kadınımızla birlikte aydınlık, eşit yarınlarımız için çalışmak istiyoruz. Kadın varsa yaşam var kadın varsa özgürlük var. Kadın varsa biz varız. Bizim ülkemizde düşünmek suç. Düşündüğünü ifade etmek ise iki katı suç ve cezaevi tek kişilik hücre demek.

 

Ancak kadın öldürmek ceza indirimi demek, beyefendi olmak ve cezasız kalmak demek. Çünkü çok basit namusunu korudum ifadesini kullanınca namusun sadece erkeklere ait olduğunu kabullenerek karar vermek demek. Neden, neden, neden?

 

YETER ARTIK

 

Bir evlat, bir eş ve bir kız çocuğu babası olarak isyan ediyorum.

"acil eylem acil demokrasi acil yasalar

acil adalet

acil hukuk

acil yaşam ve özgürlük!"

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap