SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yalancı fırtına
21.03.2021

 
Her iki takım açısından 3 puan çok önemliydi. Ankaragücü, açık futbol oynamanın cezasını erken çekti. Geri defansta yapılan bariz hatalar Ankaragücü’ne pahalıya patladı. Trabzonspor’da orta sahada Abdulkadir Parmak’ın nefis futbolu, ileriye dönük oyun oynaması farklı sonucu getirdi.

Abdulkadir Parmak’ın pasında topla buluşan Djaniny’nin şutu kaleciden döndü, topu iyi takip eden Ekluban, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra yine Trabzonspor’un atakları vardı. Defansta hatalar yapan Ankaragücü ani gelişen atakta Hüseyin Türkmen’in Geraldo’yu düşürmesiyle penaltı kazandı. penaltıyı İbrahim’le3 gole çeviren Başkent ekibi, beraberliği sağladı. Hemen akabinde Djaniny’in attığı pasta Ekuban nefis bir dönüşle defansı arkasına alıp bir kez daha ağları havalandırdı. Trabzonspor bu golle 2-1 öne geçti. 1 dakika sonrasında bu kez Djaniny sahneye çıktı ve orta sahada rakipten kaptığı topu nefis bir driplinglerle ceza sahasına girdi, önce kaleciyi pazara yollayan Djaniny, sonra defansa bir çalım atarak Trabzonspor’u 3-1 öne geçirdi. Devre biterken Ankaragücü’nün iki tane şutunda kaleci Uğurcan gole müsaade etmeyince devre 3-1 sona erdi.

İkinci yarıda Hikmet Karaman, Ankaragücü’nün en golcü oyuncusu Lobzhanidze’yi sağ tarafa çekti. Bu da Trabzonspor’a pahalıya mal oluyordu. Ankaragücü, bu kanattan net 3-4 pozisyon yakaladı. Lobzhanidze’nin yapmış olduğu ortalarla Trabzonspor zor durumda kaldı. Bu pozisyonlarda Uğurcan net kurtarışlar yaptı. Burada Uğurcan’ın hem şansı, hem de rakip forvetlerin beceriksizliği vardı.

Abdullah Avcı’ya sesleniyorum. Yunus ve Hüseyin’i çıkarıp İranlı Hosseini ve Baker’i oyuna alıyorsun. Sahada dökülen Nwakaeme’yi çıkaramıyorsun. Uyan Avcı uyan!

Trabzonspor’un etkili oyuncusu Yusuf Sarı, son 10 dakika oyuna giriyor. Yusuf Sarı’nın oyuna girdikten sonra nefis hamleleri oldu. Yusuf Sarı’yı ne zaman 11’de oynatacaksın? Antrenmanlarda bu oyuncuyu görmüyor musun? Almanya’dan aldığın Yunus Mallı’nın nasıl oynadığını da görüyoruz. Yunus’a verdiğin şansı Yusuf’a da vermen lazım. Yunus’un kalitesi belli ama uzun zaman oynamamış, burada şans bulduğu sürece de pek bir katkısını göremedik.
Bir şey daha… Afobe’yi son 3 dakika oyuna alıyorsun. Futbolcuların genleriyle oynuyorsun. Attığın golden çok verdiğin gol pozisyonu var. Kaleci Uğurcan’ın kurtarışları var. Bu maçı kazandım diye kimseyi kandıramazsın. Yendiğin takım ligin gibindeki Ankaragücü. Trabzonspor’un hedefi için diyorsun ki, ‘artık önümüzdeki sene’... Önümüzde daha çok maç var. Bekleyip göreceğiz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap