SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tutan Kağan Atan Yusuf
20.02.2021
Trabzonspor, Süper Kupa’da elediği Başakşehir ile bu kez ligde karşılaştı. Bordo-Mavililer, maça hasta ve cezalı oyunculardan yoksun olarak çıktı. Trabzonspor’un genç kalecisi Kağan’ın kendisine az top gelse de kalesini gole kapatmış olması, sevinçleri iki katına çıkardı. Ben genç takımdan yetişip Trabzonspor’a ilk A takıma çıkan oyuncu olarak kaleci Kağan’la gurur duydum. Bütün Trabzonlular ve Trabzonspor taraftarları da benim gibi düşünüyordur. Kendisini tebrik ediyorum. Trabzonspor’un deplasmanda aldığı 3 puanda son dakikadaki kurtarışla baş rol oynadı. Diğer taraftan genç oyuncu sol bek Faruk Can Genç’in hikayesini yeni öğrendim. Amcasını Kocaeli deplasmanında kaybettiği için babası onun adını vermiş Faruk’a. Böyle gençlerin forma giymesi beni hem duygulandırdı hem sevindirdi.

Maça gelecek olursak; ilk yarıda her iki kaleciyi de rahatsız edecek pozisyon yoktu. Trabzonspor’da Bakasetas’ın attığı şutlar defanstan geri döndü. Trabzonspor’un ilk yarıda net diyebileceğimiz bir pozisyonu yoktu.
İlk yarıda kalabalık defansı tercih eden Aykut Kocaman, ikinci yarıda hücumu düşündü. Nitekim ikinci yarının başında da bunu gösterir gibi Demba Ba’yı oyuna aldı. Böylece Başakşehir Trabzonspor kalesine daha çok gelmeye başladı. Bu arada Abdullah Avcı, kalecisine fazla top gelmesin diye defansı önde kurdu. Bu da bir taktikti. Hugo ve Edgar’ın pozisyonlardaki müdahaleleri yerindeydi. Bu arada ilk yarıda Trabzonspor kalesine fazla top gelmemesi Abdullah Avcı’nın taktik sistemiyle alakalıydı. İyi bir taktikti ve tuttu. 

78’inci dakikada Yunus Mallı’nın yerine Yusuf Sarı oyuna girince işler değişti. 60-70 metre top sürerek rakiplerini ekarte etiği pozisyonda 18’in içine giren genç oyuncu, sol ayağıyla harika bir gol attı. 
Ve maçın kırılma anı 90+3’te yaşandı. Bu dakikada Başakşehir atağında kalecimiz Kağan yüzde yüz bir şutu ayağıyla kurtararak 3 puanın mimarı oldu. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap