SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor yönetim kurulu Ve Avcı’nın dikkatine!
18.07.2021

Trabzonspor’un bu sezonki transfer döneminde alınan oyuncuların yaşlı ve geleceği olmayan oyuncular olduğunu önceki yazımda da belirtmiştim. Bu oyuncular, Trabzonspor’un şampiyonluğa oynayacağını düşünülerek alındılar. Bence Trabzonspor Yönetim Kurulu büyük yanlış içindedir.


Günü kurtarmak adına değil, Trabzonspor’un geleceğini kurtarmak adına oyuncular alınmalı. Transfer edilen oyuncuların hem yaşları yüksek hem de kendilerine ödenen paralar ve bonuslar oldukça fazla. Bu futbolcular apar topar neden alındı? Üstelik bu oyuncular, bonservisi elinde olan oyunculardı. Bana göre Trabzonspor’un geleceği için u19 takımında oynayan gençlere yönelmekte yarar var. Genç takımda ileriye dönük önemli oyuncular gözlemliyorum. Bu oyuncuların daha fazla maç oynayarak bir yere geleceklerine inanıyorum. Örneğin pandemide oynayan Ahmet Can ve finalde golü atan Emir Uzun…


Bence bu gençler, efsane kadronun oyuncularından Necati ve Kadir’e çok benziyorlar. Üstelik o oyuncularla ben de oynamıştım. Ayrıca u19 takımında yine çok yetenekli oyuncular gözlemledim. Orta sahada oynayan Veysel Sönmezsoy, Ali Alperen Çelik, toplara sert vuruşlar yapan Mustafa Köroğlu ve takım kaptanı Hakan Yeşil…


Bu futbolcular iyi uyum sağlıyorlar ve A takıma alınmalılar. Hem bu gençlerle özel olarak ilgilenilirse daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Bu parlak gençleri kazanmak çok önemli. Dolayısıyla Trabzonspor ve Avcı, geleceği kurtarmak istiyorsa gençleri A takıma yerleştirmek zorunda. Hatta acele edilmeli. Üstelik oyuncular 19 yaşında. Yıldız oyuncular zaten 16-17 yaşında kendilerini kanıtlarlar. Örneğin Messi, Maradona, Pele gibi futbolcular… Dünya yıldızları, 17 yaşındayken top koşturduklarında parlayıp adından söz ettireceklerini belli ediyorlardı. Bu nedenle u19 takımındaki oyunculara genç demek bence yanlış bir ifadedir.


Yine söylüyorum: Trabzonspor kendini kurtarmak istiyorsa günlük değil, yıllık düşünmesi gerekir.


Not: Trabzonspor şampiyonluğu hedefliyorsa kesinlikle net bir golcünün alınması Sörloth gibi şarttır. Ayrıca Uğurcan Çakır’a değerinde bir teklif gelmiyorsa satılmamalıdır. Mademki şampiyonluğa oynanacak, Uğurcan bir sene daha kalsın, öyle gitsin. Kendisinin tek başına bir takım olduğunu her zaman gördük.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap