SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Hanya'yı da gördü Konya’yı da
20.07.2020
 

Trabzonspor son iki haftaya girildiğinde evinde Konyaspor’u ağırladı. Konyaspor ateş hattında yer alıyordu. Trabzonspor ise Başakşehir’in kaybedeceği puanlarla liderlik şansını sürdürmek isteyecekti. Maça çok iyi başlayan bir Trabzonspor izledik. Ekuban’ın nefis hareketlerle 2 kişiyi geçip topu topu buluşturduğu Sörloth harika bir golle Trabzonspor’u öne geçirdi. Konyaspor ise oyunu geride kabul edip kontra ataklarla Trabzonspor kalesinde gol arıyordu. Bu girdiği pozisyonlarda da Uğurcan iki net pozisyonu kurtardı. Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür çektiği şutlarda kaleci Ertuğrul’u geçemedi.
 
Oyuna sakatlık dolayısıyla giren Shengelia, Konyaspor’da etkisini gösterdi. Trabzonspor’un ilk yarıyı önde kapatacağını düşünürken Konyaspor’da Bajic’in attığı golle devre arasına 1-1 eşitlikle gidildi. Nwakaeme’nin sakatlığı nedeniyle oyuna Guilherme giriyor. Trabzonspor’un kazandığı penaltıyı gole çeviren Sörloth 22’inci golünü kaydetti Guilherme’nin yaptığı asistte de arka direk Novak farkı 2’ye çıkardı. Fakat 2 farklı üstünlük de takıma yetmedi.
 
Trabzonspor’un bu skordan sonra farka gitmesi beklerken sahneye çıkan Shengelia nefis bir frikik golüyle farkı 1’e indirdi. Maçı artık daha çok arzulayan Konya kazandığı penaltıyla durumu eşitledi. Fırtına şoku atlatamadan maça damga vuran Shengelia’nın yaptığı asistte Thuram takımını öne geçirerek maçı kazandı. Trabzonspor son maça 2’inciliğini korumaya çıkacak.
 
Yönetime ve teknik ekibe sesleniyorum: Trabzonspor’da yıllarca üst üste şampiyonluk yaşayan biriyim. Biz bir oyun sistemiyle şampiyon oluyorduk. Fakat artık bugün Trabzonspor’un bir sistemi yok. Bir takım oyunu ve taktik disiplin ne yazık ki ortada yok. Bireysel oyunla başarı sağlanamaz. Böyle bir oyun dünyada yok. Böyle bir oyunla Trabzonspor’un 2‘inciliği bile başarılıdır. Bu oyuncu grubunu elinde tutamazsa Trabzonspor’u çok zor günler. Bu sene elimize geçen büyük fırsatı değerlendiremedik. Bu taraftara yazıktır. Umarım önümüzdeki yıl bu hatalar tekrarlanmaz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap