SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tek maç iki farklı oyun
26.10.2020

Dün akşam derbi hızlı başladı. Maçın başında Fenerbahçe 2 gol pozisyonuna girdi. Arkasından Trabzonspor Nwakaeme’ni bireysel becerileriyle rakip kalede tehlikeli oldu. Abdülkadir Ömür de maça iyi başlamıştı. Trabzonspor attığı gole kadar oyunun hakimiydi. Fenerbahçe’de tel tel dökülen Sosa ve Ozan Trabzonspor’un ekmeğine adeta yağ sürmüştü. Trabzonspor orta sahada Baker-Abdülkadir Ömür-Nwakeme ve önde Afobe ile iyi bir pas trafiği yakaladı. Sosa ve Lemos’un anlaşmazlığında Afobe fırsatçılığını konuşturdu ve topu köşeden ağlarla buluşturarak Trabzonspor’u öne geçirdi. Fenerbahçe’de Caner’in sert ortaları Trabzonspor savunmasına zor anlar yaşattı. Uğurcan, Edgar ve Hugo başarılı müdahalelerde bulundu. Trabzonspor ikinci golü atabilseydi maç farklı ilerleyebilirdi. İlk yarı Trabzonspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda değişik bir oyun oldu. Sahanın en kötüsü Sosa’yı oyundan alıp Cisse’yi oyuna alan Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut haklılığını ilerleyen dakikalarda gösterdi. Trabzonspor komedi film gibi 2 gol yiyerek bir anda geriye düştü. Bu gollerde uyuyan bir Trabzonspor defansı seyrettik. Geriye düşmeyle birlikte Trabzonspor demoralize olarak oyundan koptu. Fenerbahçe öne geçtikten sonra oyunu eline aldı. Girmiş olduğu net pozisyonlarda Uğurcan başarılı müdahalelerde bulundu. 3’üncü golü bulan Fenerbahçe farkı artıracak pozisyonlar da buldu. Teknik direktör Newton’un elinde Fenerbahçe gibi yedek kulübesi bulunmadığı için yapacağı çok da bir şey yoktu. Dijaniny oyuna girdikten sonra güçlü fiziğiyle iyi işler yaptı. Oyuna daha erken alınmalıydı. Trabzonspor’da belirgin bir orta saha eksikliği var. Takımın en iyileri Nwkaeme, Abdülkadir ve Uğurcan’dı. Trabzonspor değişik iki yarı oynadı. İlk yarı harika oynayan takım ikinci yarı tel tel döküldü. Takımın oyunu yönlendirecek iyi bir saha içi lidere ihtiyacı var. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap