SON DAKİKA
SON DAKİKA


Onur yedi Kral atamadı
23.09.2018

Alanya mağlubiyetinin ardından mutlak kazanılması gereken bir maça çıktık. Ancak maça çok tutuk başladık. Ünal hoca Amiri ve Burak’ı ilk 11’de oynatarak, Rodallega ve Nwakaeme’yi kenarda bıraktı. Olcay da yedekler arasındaydı. Trabzonsporlu oyuncular maçın ilk 20 dakikasında adeta uyur gezer gibiydiler. Bu kadar ruhsuz bir oyun olamaz. Onlara bu oyun yakışmıyor.

Sosa, Abdulkadir, Yusuf, Amiri adeta iki pas yapamaz haldeydiler. Göztepe’de Bayram hoca üçüncü bölgede Trabzonspor’un üstüne geldi. Önde Halil, Yasin, Cameron ve Castro ile Trabzonspor kalesine yüklendiler. 8.dakikada sağ tarafta Castro’nun geliştirdiği atakta Onazi ve Mustafa Akbaş çok ağır kaldı ve bu da bize pahalıya mal oldu. Castro’nun asistiyle Yasin ilk golü attı. 28.dakikada Halil’in yapmış olduğu ortada Yasin’in tek vuruşunda gol oldu. Bu golde Pereira’nın büyük hatası var, Yasin’e o topu vurdurmaması lazımdı. Onur gibi kalecinin de böyle gol yememesi lazım. Ne desek boş. İlk yarının son anlarında Amiri’nin Burak’a bıraktığı ara pasında bu oyuncunun yapmış olduğu ortada top Göztepe defansının eline çarpınca penaltı kararı çıktı. 7 maçta 4 kurtaran Beto’ya karşı lakayt bir vuruşla topu kaleciye nişanlıyor. Bu da bize pahalıya patlıyor ve soyunma odasına 2-0 mağlup durumda giriyoruz. Buraya bir parantez açmak istiyorum Burak’ın vuruşunda hakemlerin dikkat etmesi gerekir. Beto beşinci penaltıyı kurtarıyor ama bence penaltıda da VAR’a gidilmesi lazım. Kaleci Beto yeni kurala göre öne çıkamaz. Yana gidebilir ama önce çıkamaz. Burak’ın penaltısında kaleci öne çıkıyor ve Burak’ın penaltısını kurtarıyor. Bence bu penaltının tekrar edilmesi gerekirdi.

Ünal hoca ikinci yarıya Amiri’nin yerine Rodellega’yı alarak başladı. Göztepe skoru korumak için biraz daha defansa çekildi. Trabzonspor ise daha çok hücumu düşünerek baskılı göründü. Trabzonspor’un ikinci yarındaki bu baskısı önce bir gol getirdi. Abdulkadir, Yusuf ve Pereira’nın güzel paslaşmasında Burak aylar sonra golünü atmış oldu o da VAR kararından sonra açıklandı. Karar doğruydu. Ondan sonra Ünal hoca Olcay’ı oyuna alarak skoru değiştirmek için çabaladı. Ünal hoca bence doğru bir tercih yaptı. Ancak Ünal hocaya şunu da sormak istiyorum; Rodallega ile başlasak daha iyi olmaz mıydı? Trabzonspor ikinci yarıda daha üretken ve baskılı bir oyun oynadı. Tabi bunda Göztepe’nin 2-0 galip durumda olması etkisi vardı. Bayram hoca da skoru korumak adına iki değişiklik yaparak. Trabzonspor’da Nwakaeme’nin ortasında Burak’ın nefis kafası direkten dönünde 3 puan kaybettik. Bence Göztepe ilk yarıdaki futboluyla bu skoru hak etti. Bu bize ders olsun. Beni üzen şu; Alanya maçını kazansaydık en az 40 bin olacaktı, bugün 22 bin oldu. Bakalım gelecek hafta ne kadar seyirci olacak?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap