SON DAKİKA
SON DAKİKA


Önemli Olan Tur Atlamaktı
30.08.2019

Ünal hoca 3-1 kazandıkları AEK maçının rövanşında tandemde değişiklik yaparak Fernandes ile Campi’yi oynattı. Önlerinde de Obi Mikel oynadı. Bu Trabzonspor’a çok pahalıya patlayan bir değişiklik oldu. Bu rotasyon az daha turu kaybettiriyordu. Çünkü ilk golde Fernandes’in büyük hatası ve Mikel’in halen daha hazır olmayışı gözden kaçmadı. Yıldız oyuncu diye aldığımız Mikel’in maçın hemen başında frikik yaptırması ve arkasından penaltıya sebebiyet vermesi bizim adımıza şanssızlıktı. Yıldız oyuncuyu kazanmaya gerek. Kalitesini malum bu oyuncunun ama 35.dakikada durum 2-0 olunca Ünal hoca onu oyundan aldı. Yıldız olsun genç olsun ilk 35 dakikada oyundan alınan oyuncu moralmen çöker. Abdülkadir Ömür’ün de sakatlanmasıyla keyifleri iyice kaçırdı. 35.dakikada oyuna giren Söloth, girmiş olduğu iki pozisyonda fileleri havalandıramadı. Lopez, Simoes, Mantalos, Oliveira ve kaleci Bargas gibi kaliteli oyuncuları kadrosunda bulunduran AEK ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Unutmadan, ilk yarının son dakikasındaki Oliveira’nın pozisyonu az kalsın kalemizde gol oluyordu. Büyük bir tehlike atlattık. İlk yarıdaki oynanan futbol, sanki tur atlanmış rehaveti içindeydi. Ve dökülen bir Trabzonspor seyrettik.

İkinci yarıya hızlı başlayan bir Trabzonspor vardı. Yapılan değişiklikler Trabzonspor’a biraz ivme kazandırdı, daha iyi mücadele etti. Bu Nwakaeme daha iyi oynadı bu bölümlerde. Abdülkadir Parmak da daha canlı göründü. Ve Trabzonspor daha iyi oynayarak rakip kalede tehlikeli pozisyonlar geliştirmeye başladı. İkinci yarının hemen başında Nwakaeme’nin pasında sonradan oyuna giren Yusuf Sarı yüzde yüz bir gol kaçırdı. Topun gelişine vurması lazımken topu sürdü. Ve pozisyon kayboldu. Mutlak bir golden olduk. İngiliz hakeme de bir şeyler söylemek lazım. Sarı kartı olan Mantolos’a ikinci sarıdan kırmızı kart göstermeliydi. İngiliz, İngiliz olduğunu belli etti. İlk devrede de Ekuban’a yapılan bir penaltı vardı, onu da pas geçmişti. İkinci yarıda daha derli toplu mücadele eden Trabzonspor kaleciyi geçemedi. Barkas, önce Abdülkadir’in şutunu kurtardı, ardından Nwakaeme’nin şutlarında gole geçit vermedi. Ve maçın son dakikasında Ekuban, yapmış olduğu hareketlerle ceza alanına girerken rakibi tarafından düşürüldü. Aslında devamında Sörloth golü attı. Hakem İngilizliğini göstererek frikik verdi. Avantaja bırakması lazımken bırakmadı. Ve hakem böyle taraflı bir maç yönetti. Ama sonunda ilk yarı bize ders olsun. Önemli olan tur atlamaktı. 35 bin Trabzonspor taraftarını kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap