SON DAKİKA
SON DAKİKA


Nwakaeme diye biri!
21.04.2019
Trabzonspor dördüncülük için kendisine rakip olarak Malatyaspor’u görüyordu, ligin ilk yarısında farklı mağlup olduğu Malatya karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Maça çok hızlı başladı Trabzonspor. Nwakaeme’nin pasında ceza sahasına giren Abdulkadir Ömür, henüz 2. dakikada önemli bir gol pozisyonuna girmesine rağmen kaleciyi geçemedi. Günün adamı Nwakaeme, etkili oyunuyla Malatya defansını bunalttı. Önce bir asist yapma isteği vardı defanstan döndü, arkasından yine kalabalıkta atmış olduğu güzel çalımlarla sol ayağıyla güzel bir şut çıkardı ancak bu şut kaleci Ertaç tarafından önlendi. Hemen akabinde Malatyaspor sağ taraftan kontra atağa çıktı. Soldan atılan ortada Ömer Şişmanoğlu kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Trabzonspor adeta gol atarken kalesinde golü görmüş oldu. Malatyaspor’da Aleksic, Donald, Pereira ve Ömer Şişmanoğlu iyi görüntü içindeydiler. 30. dakikada Abdülkadir Parmak’ın pasında Nwakaeme 18 içinde sağ tarafa çekerek nefis bir vuruşla Trabzonspor adına beraberlik golünü kaydetti. 1-1’den sonra Malatyaspor biraz daha atak göründü. Trabzonspor kalesinde sağdan ve soldan ataklar yaptılar. Donald’ın şutunda Uğurcan çok başarılıydı. Yine arkasından Trabzonspor’da Nwakaeme’nin şutu auta giderken, ilk yarı bu skorla sona eriyordu.

İkinci yarıya Malatyaspor ve Trabzonspor sonucu değiştirmek için baskılı bir oyunu tercih etti. Aleksic’in attığı şut direği yalayarak auta giderken, hemen sonrasındaki Sosa’nın şutu da aynı şekilde dışarıya gitti. Top bir o kalede, bir bu kalede oynanıyordu. İkinci yarının başından itibaren oyundan kopan Abdülkadir Ömür, aslında maça çok iyi başlamıştı ancak sonrasında düşüş yaşadı. Ömür, 76. dakikada Mustafa Akbaş tarafından düşürüldü. Akbaş, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılınca, rakip 10 kişi kaldı. Yine Ünal Hoca, Yusuf-Rodallega değişikliği yaptı. 

Akabinde bu değişiklik sonrası gol geldi. Sahanın en iyi oyuncusu Nwakaeme’nin nefis ortasını iyi değerlendiren Rodallega, güzel kafa golüyle Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. Trabzonspor, 70’lerden sonra adeta vites değiştirdi. Harika bir mücadele gösterdi. Başta Nwakaeme olmak üzere, Sosa ve Pereira öne çıkan isimlerdendi. Sahanın en çalışkan ama en şanssız ve beceriksiz oyuncusu Ekuban birçok gol pozisyonunu cömertçe harcadı. O da oyunun sonlarında yerini Amiri’ye bıraktı. Bu değişiklik öncesinde Abdülkadir Ömür ile Olcay değişti. Nwakaeme denilen bir oyuncu var, gol atıyor, gol attırıyor, defansa kadar geliyor, altı pastan top çıkartıyor. Müthiş katkı yapıyor Trabzonspor’a. Bence bu oyuncu günün adamıydı. Maçı tek başına adeta aldı diyebiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap