SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kazanmak güzel
3.02.2019

Trabzonspor gündüz maçına 18 bin dolaylarında taraftar desteğiyle çıktı. Rakip Ankaragücü üç gün içinde 12 tane yeni transfer yaptı. Kadroda bu yeni oyuncuların çoğu yer aldı. Trabzonspor oyuna iyi başladı. Ankaragücü de son maçlara oranla daha dirençliydi. Başta Ankaragücü’nden Alihan olmak üzere birçok oyuncu sert oynadı. Maçın başında son haftaların formsuz oyuncusu Abdülkadir Ömür, müsait pozisyonda olan Rodallega’ya güzel bir pas attı. Rodallega da iki futbolcuyu adeta pazara göndererek kalecinin solundan nefis bir plaseyle ağları havalandırdı. Bu gol Ankaragücü’nü daha çok hırslandırdı, daha çok faul yapmaya başladılar. Trabzonspor ise ilk yarıda yine Ekuban ve Rodallega ile birçok pozisyona girse de farkı arttıramadı. Bunda Ankaragücü’nün genç kalecisi Altay başarılıydı.

Yeni transferden Boyd, Kitsiou, Pinto ile Trabzonspor kalesine yüklense de kaleci Uğurcan’ı geçemedi. İkinci yarıya Trabzonspor çok süratli başladı. İlk 5 dakikasında üç net gol pozisyonuna girdi ancak golü bulamadı. Bu pozisyonlarda Rodallega ve Ekuban vardı. Ekuban akıl almaz goller kaçırdı, bugün son vuruşlarda başarısızdı. Genç kaleci Altay ise hem başarılı hem de şanslıydı. Ankaragücü’nde İlhan çıkıp yerine yeni transfer Sacko girdi, arkasından Moulin-Faty değişikliği olunca Ankaragücü, hücumda daha etkili olmaya başladı. Trabzonspor çok net gol pozisyonlarını değerlendiremeyince Ankaragücü baskısını artırdı. Ancak Uğurcan, bu pozisyonlarda gole izin vermedi. Kaleci Uğurcan olsun, Kamil Ahmet olsun, Hüseyin olsun zaman zaman iyi müdahalelerde bulundu. Rodallega ve Nwakaeme geriye gelerek defansa yardımcı oldular.

Trabzonspor ikinci golü atamayınca çok zorlandı ancak buna rağmen sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Bütün oyuncular iyi mücadele ettiler. Bir çift sözüm var Ünal hocaya, bence oyuncu değişikliğini daha erken yapması lazımdı. Çünkü Trabzonspor son 10 dakika oyundan tamamen düştü. Ama yine de alınan 3 puandan dolayı kutluyorum. Zor oldu ama temiz oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap