SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz derbisi Trabzon'un
25.05.2019
Trabzonspor ligin son maçını Rize’de oynadı. Karadeniz derbisinde ikinci yarının formda takımı Rizespor ile genç oyuncularıyla tarih yazan Trabzonspor kıran kırana bir maç oynadı. Rizespor, Vedat Muriç, Boldrin, Samudio ve Aatif gibi kaliteli oyuncularıyla 3 puan aradı. Her iki takım da ilk 10 dakikada net pozisyon bulamadı. 12. dakikada Vedat Muriç’in kötü vuruşunda altıpasta topla buluşan Boldrin, Rizespor’u 1-0 öne geçirdi. Hemen arkasından Trabzonspor, Nwakaeme’nin ortasında Rodallega’nın kafa golüyle beraberliği sağladı. 
3 dakika sonra Nwakaeme-Ekuban paslaşmasında son olarak topla buluşan Rodallega Trabzonspor’un ikinci golünü attı. Bence yılın en kaliteli futbolunu ortaya koyan Nwakaeme, Abdülkadir’e müthiş bir asist yaptı. Abdülkadir de göğüsle kontrol ettikten sonra sol ayağıyla güzel bir gol attı. Bu pozisyonda VAR’a da gidildi. VAR sonrası hakem golü verdi. Yine Rizespor, Boldrin ve Vedat Muriç’le farkı azaltmaya çalışsa da kaleci Uğurcan’ı geçemedi. Ve ilk yarı Trabzonspor’un 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıya Çaykur Rizespor, Vedat Muriç ve Aatif ile yaptığı atakları sonuçlandıramadı. Yine Umar Aminu’nun kafa vuruşu direğin dibinden dışarıya çıktı. 57. dakikada Rodallega’nın nefis röveşatası auta gitti. Top bir o kalede, bir diğer kaledeydi. 
Trabzonspor pozisyona girdiği kadar kalesinde de pozisyon vermeye başladı. Fakat bu pozisyonlarda kaleci Uğurcan başarılıydı. 63.dakikada yine Boldrin’in nefis şutunu Uğurcan yine harika bir şekilde çıkardı. Yine arkasından atılan korner vuruşunda Vedat Muriç’in kafa şutu önce yere, ardından filelere girerek gol oldu. Bu golle Rizespor farkı bire indirdi. Ekuban’ın kafa şutu direkten döndü. Acayip bir müsabaka izledik. Boks maçı gibiydi. Maç bir o kalede bir bu kalede oynandı. 
Sonuçta Trabzonspor maçı 3-2 kazandı. Haklı bir galibiyet aldı. Taraftarların küfürleşmeleri hiç hoş olmadı. Bazı kendini bilmez taraftarların yaptığı bu davranışlar kabul edilemez, Rizespor’a yakışmadı. Trabzonspor’da Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme ve Rodallega bu maçta öne çıkan oyuncular oldu. Trabzonspor önümüzdeki yıl bu kadroya üç direkt oynayacak oyuncu alırsa, rahatlıkla şampiyonluğa oynar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap