SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi ki varsın Uğurcan
10.03.2019

Trabzonspor küme düşme potasındaki Akhisar karşısına, Avrupa iddiasını sürdürmek için galibiyet parolasıyla çıktı. Maça hızlı başlayan Trabzonspor, rakip kaleci Lukac’ı geçemedi. 32. dakikada Ekuban’ın şutu direkte patladı. 38. dakikada yine Trabzonspor atağında Rodallega’nın şutunda Lukac yine başarılıydı. Uğurcan da Lukac gibi çok başarılıydı ve rakip takımın golcülerine geçit vermedi. Genç kaleci, 3-4 net pozisyonda gole izin vermeyerek iyi bir maç çıkardı. İlk yarı kalecilerin maçı oldu. Ve devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya bu kez Akhisarspor hızlı başladı. Sol çaprazdan Bokila’nın şutunda Uğurcan gole izin vermedi. Akhisar, Sissoko, Bokila, Serginho ileTrabzonspor kalesinde gol aradı. 65. dakikada Trabzonspor’un kornerinde Yusuf’a gelen topu kapan Akhisarlı oyuncular, bu atağı golle sonuçlandırdı. Arkasından Ünal Hoca iki oyuncu birden değiştirdi. Yusuf ve Kamil Ahmet’i oyundan alarak, Olcay ve Toure’yi sahaya sürdü. Bu değişiklik Trabzonspor’a çok faydalı oldu. Akabinde Nwakaeme’nin golü geldi. Bu golle beraberliği sağlayan Trabzonspor, ataklarını hızlandırdı. Olcay oyuna girince Trabzonspor etkili oynamaya başladı.

Bu ataklar neticesinde Ekuban’la Abdulkadir’in paslaşması sonrası Abdülkadir, ceza sahasında düşürülünce hakem haklı olarak penaltı noktasını gösterdi. VAR’a da gidildi ancak karar değişmedi. Ve Sosa, sahanın en başarılı oyuncusu Lukac’ı ters köşeye yatırarak penaltı golüyle Trabzonspor’u öne geçirdi. 90. dakikada Olcay’ın harika pasında Rodallega altı pastan topu auta attı. Ve bu pozisyon sonrası maç bitti.

Trabzonspor zor da olsa başta kaleci Uğurcan’ın harika oyunu sonrası maçı lehine çevirdi ve Avrupa’ya gitme açısından çok önemli bir 3 puan almış oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap