SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk yarı Aslan ikinci yarı Fırtına
13.09.2021

Trabzon’da haftanın en önemli maçında Trabzonspor, taraftarı önünde şampiyonluğun en önemli adaylarından Galatasaray’ı ağırladı. Sarı-Kırmızı takım hücumda Kerem, Halil, Emre ve Morutan dörtlüsü ile sahaya çıktı. Trabzonspor’un maç öncesinde 3 maçını da kazanarak geldiği ve kadrosu oturtmuş olduğu için Galatasaray karşısında sahaya favori olarak çıktı. Maalesef sahada oynanan oyun gösterdi ki bu tarz büyük maçların favorisi olmaz. Galatasaray ilk yarıda akıllı oynayarak Trabzonspor’u bireysel hatalarını değerlendirerek skoru 2-0’a getirdi.

İlk golden önce Abdülkadir Ömür’ün top sürerken topu Nwakaeme’ye aktaramıyor ve yere düşüyor. Arkasından kaptığı topta Edgar’ın ikramını Emre değerlendirdi. Abdullah Avcı ilk 30 dakikalık oyunun günah keçisi olarak Abdülkadir Ömür ve İsmail Köybaşı’nı oyundan alırken oyuna Trondsen ve Yusuf Sarı’yı alıyor. Bu değişiklikle Trabzonspor, oyuna biraz daha ağırlığını koyarak devre bitmeden farkı 1’e indiriyor. Bu gol Trabzonspor tamamen oyuna içine soktu.  Trabzonspor, bir gol kazanıyor ama geleceğin yıldızı Abdülkadir Ömür kaybetti. Galatasaray’da Fatih Terim, ilk yarı tecrübesini konuşturarak Bordo-Mavili defansın defolarını çok iyi kullandı. İkinci yarının hemen başında oyuna müdahale eden tecrübeli teknik adam Emre Kılınç ve Morutan’ın yerine Aytaç Kara ve Babel’i oyuna alıyor. Her iki kalede önemli pozisyonlar yaşanırken dakikalar 61’i gösterdiğinde ceza sahasının solunda topla buluşan Hamsik nefis bir çalımla kestiği topta Nwakaeme beraberlik golünü atıyor. İkinci yarıda satranç gibi bir maç oldu.

Oyun bir o kalede bir bu kalede git gele döndü buda kalecilerin ön plana çıkmasına neden oldu bir Uğurcan kurtarıyor, bir Muslera kurtarıyor. Seyir zevki veren bir futbol maçı izledik bu akşam. Sonuçta Trabzonspor, içerde hazır olmayan Galatasaray’ı 2 puan kaybetti.  Halil Dervişoğlu Trabzonlu doğumlu bir oyun bu oyuncuyu neden almadık? Gervinho ve Djaniny’nin sakatlığı Trabzonspor’ adına dezavantajdı.  Oyuna sonra giren Yusuf Sarı gol üretemese de çizgiden çıkardığı topla Trabzonspor mağlubiyetten kurtardı. Bu büyük derbide her iki takım hanesine 1 puan yazdırdı. Kendi sahamızda kaybettiğimiz 2 puan önemliydi. Trabzonspor forveti Corneluis bugün formda değildi. Trabzonspor’un bence santraforu Koita olmalıydı. Biraz zaman ihtiyacı var oynadıkça kendi gelecektir. Trabzonspor seyircisi önünde 1 puanla yetindi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap